Norsk kaptein fryktes omkommet

Den norske kapteinen Magne Thomassen (52) og hans mannskap på fem fra Polen fryktes omkommet etter at fraktskipet MS «Nordfrakt» gikk ned utenfor Portugal. Leteaksjonen pågår fortsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er funnet livbelter, en redningsflåte og en nødsender som tilhører «Nordfrakt». Annet vrakgods er også lokalisert, og vi regner det som sikkert at skipet har gått ned, sier redningsleder Trygve Sveen ved Hovedredningssentralen på Sola til Dagbladet.no.

Verken kapteinen Magne Thomassen fra Laupstad i Lofoten eller de fem polske sjøfolkene som var mannskap ombord er funnet. Alle fryktes omkommet.

Familien informert

- Vi har vært i kontakt med familien til kapteinen i Lofoten. Både hans samboer og familiens barn er informert, sier Jørn Aaøyen i Andreassens Rederi i Bodø til Dagbladet.no.

Vågan-mannen Magne Thomassen har vært kaptein på «Nordfrakt» siden han ble ansatt i Andreassens rederi høsten 1998. 52-åringen har tilbragt hele sitt voksne liv som sjømann.

Bodø-rederiet kjøpte fraktskipet på begynnelsen av 90-tallet. Det 77 meter lange skipet, som tidligere gikk under navnet «Gardway», kolliderte med det 275 meter lange panamaregistrerte «Hyundai Emperor» ved munningen av elva Tagus utenfor Lisboa ved 13-tida i går. «Nordfrakt» var på vei fra Spania til England med gips i bulklast.

Helikopter og skip

Letingen etter de seks som var om bord i det norske skipet pågikk i hele går ettermiddag og kveld. En periode i natt måtte letinga innstilles på grunn av mørket, og i morgentimene i dag var det tåka som gjorde letearbeidet vanskelig.

Leteaksjonen ble ved 08-tida gjenopptatt med både helikopter og flere skip, men håpet om å finne overlevende blir mindre for hver time som går.

Rederiet i Bodø hadde sist kontakt med «Nordfrakt» fredag, mens skipsmegleren Strand Shipping på Mo i Rana snakket med kapteinen senest i går morges. Få timer seinere gikk skipet ned.

FORTSETTER: Leteaksjonen er nå gjenopptatt med både helikopter og flere skip, men håpet om å finne overlevende blir mindre for hver time som går.