Norsk kaptein i amerikansk sex-oppvask

BERGEN (Dagbladet): En norsk kaptein på luksus-cruisebåten «Crystal Harmony» blir hengt ut som sextrakassør i amerikanske og britiske avisers omtale av elleville sexhistorier fra cruisefarten. - Det hele er bare oppspinn, sier han i sin partsforklaring under et rettsforberedende møte i district court i San Francisco.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SEX, FYLL OG SJALUSI: Tidligere ansatte hevder det var endeløse fester om bord på «Crystal Harmony».

De grove sexpåstandene mot kapteinen og resten av mannskapet kommer fra en amerikansk kvinne med navnet Patty De Luca (54) som har tatt ut søksmål, og latt seg intervjue i amerikanske aviser.

Hun mønstret på den japanskeide båten «Crystal Harmony» i 1996 og fikk seinere sparken fra jobben i gavekiosken av rederiet Crystal Cruises.

- På en tur i 1996 fortalte en kvinnelig forpleiningsarbeider at hun hadde sovet med 31 forskjellige av mannskapet på den samme turen. En frisør om bord fortalte at hun på samme tid hadde seksuelle affærer med kapteinen og en annen offiser, fortalte Patty De Luca i sin partsforklaring.

- Endeløs fest

Men historien om sexlivet på «Crystal Harmony» stopper ikke med dette. Patty De Luca sier at en offiser forsøkte å begå selvmord etter at han hadde funnet sin kjæreste i senga med skipslegen.

Hun påstår at hun selv har sett en annen kvinne ha inntatt Monica Lewinsky-posisjonen foran den norske kapteinen.
- Mange av de 400 ansatte i besetningen bruker fritida si om bord til en endeløs fest med masse drikking og sexaffærer. På et cruiseskip ser og hører du om ting du aldri før har opplevd, sier Patty De Luca i et intervju.

Nordmenn

Cruisebåten har japanske og norske offiserer.

Utgangspunktet for rettssaken i San Francisco er at Patty De Luca påstår at hun i desember 1996 skal ha blitt presset av den norske kapteinen til å ha sex.
Hun påstår at hun ble presset av kapteinen med at han ville ta fra henne månedslønna på rundt 10 000 kroner om hun ikke var med på leken. Dagen etter ble hun syk.

I søksmålet påstår hun at hun fikk sparken da hun ved en seinere anledning nektet å bli med på kapteinens tilnærmelser.

- Offiserene om bord, inkludert kapteinen, tror de kan ta seg hvilke friheter som helst i forhold til mannskapet fordi ingen tør å klage. De frykter for sine jobber, forklarte Patty De Luca i retten.
- Jeg liker ikke å si at folk lyver, men dette har slett ikke skjedd, det er bare oppspinn, er den norske kapteinens svar på anklagene.

Han avviser at han har hatt noe å gjøre med avskjedigelsen av kvinnen, og insisterer på at han aldri har registrert at «Crystal Harmony» har vært noe sted for perverse ekstremiteter.

- Et skip er kanskje det strengeste og mest regulerte samfunn du kan være i, og slik må det være fordi man har mennesker fra forskjellige kulturer og nasjonaliteter som lever på arbeidsplassen, sa den norske kapteinen i retten, ifølge San Francisco Examiner.
Cruiserederiet Crystal Cruises har i det rettsforberedende møtet avvist at Patty De Luca er blitt utsatt for sexpress, og har erklært at hun ble avskjediget fra jobben i gavebutikken fordi hun hadde gjort en dårlig jobb.

- Ryddig avskjed

- Ettersom saken verserer for retten kan jeg bare si at Patty De Luca ble avskjediget på en helt ryddig måte fra vår side, sier nestleder Christin Carlson i rederiets PR-avdeling til Dagbladet.

Hovedforhandling i saken starter for retten i San Francisco neste år. Amerikanske og engelske aviser skriver navnet til den norske kapteinen som er anklaget av den amerikanske kvinnen.
Nordmannen som for tida bor i USA, var ikke tilgjengelig for kommentarer i går.

«Crystal Harmony» er blitt kåret til verdens beste cruiseskip av flere velrenommerte internasjonale reisemagasiner, og tidligere i år kunne den stolte norske kapteinen vise turistene sitt eget land da han førte den åtte år gamle båten opp langs kysten av Norge.

«Mange ansatte bruker fritida til

en endeløs fest»Patty De Luca