Norsk kaptein i vulkantragedien: - Uvirkelig

Mens lava og aske veltet ut, sto den norske kapteinen Henrik Loy om bord på cruiseskipet «Ovation of the seas». Flere av passasjerene hans mistet livet.

SØK: Det har i flere dager vært søkt etter omkomne på White Island. Fremdeles er to personer savnet. Foto: Zuma Press / NTB Scanpix
SØK: Det har i flere dager vært søkt etter omkomne på White Island. Fremdeles er to personer savnet. Foto: Zuma Press / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De siste 24 timene har vært uvirkelige.

Slik innleder kaptein Henrik Loy sitt brev til passasjerene på cruiseskipet «Ovation of the seas» dagen etter vulkanutbruddet på White Island. Skipet som eies av Royal Caribbean, havnet midt i dramaet som har krevd flere menneskeliv i New Zealand for drøye to uker siden.

Marked- og kommunikasjonssjef i Norden, Nina Edwardsen, bekrefter overfor Dagbladet at Loy er norsk og fra Bergen. Det var også 17 nordiske passasjerer om bord, da vulkanutbruddet fant sted.

- Ingen av de fra Norden oppholdt seg på øya eller er skadet, sier Edwardsen.

Mange omkomne

Totalt skal det ha vært 47 mennesker på øya dagen utbruddet skjedde - de fleste av dem var passasjerer fra «Ovation of the seas». Fremdeles er den 17 år gamle australske turisten Winona Langford og den 40 år gamle lokale turistguiden Hayden Marshall-Inman savnet. CNN skriver onsdag morgen at de levningene av de to kanskje aldri vil bli funnet.

Så langt er 16 mennesker funnet omkommet etter at lavaen veltet ut fra vulkanen på det populære turistmålet. De fleste av dem er ifølge myndighetene fra Australia, men det er også omkomne fra USA og New Zealand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer