Norsk kaptein løslatt i kveld

PRISTINA (Dagbladet)Den norske kapteinene Audun Vestli (27) som var vartektsfengslet i Makedonia ble satt fri i kveld. Han vil dra hjem til Norge så raskt som mulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Det har vart ufattelig lenge og vært tungt å sone under makedonske forhold, sier Audun Vestli.

- Det føles godt å komme ut. Jeg er veldig glad for at det er over og ser fram til å komme hjem til familien. Jeg unner ikke min verste uvenn å sone under slike forhold, sier Vestli.

De tunge dagene i fengselet har han holdt ut ved å si til seg selv at det må komme bedre dager etter dette og at livet må gå videre.

- Føler du deg som en syndebukk i et storpolitisk spill?

- Jeg har tenkt over det. Det er vanskelig å si, men jeg havnet i en uheldig fase ved at det er valg i Makedonia, sier han.

Sjefen for den norske KFOR-kontingenten, oberst Jon Berge Liland, var meget fornøyd med å få Vestli på frifot.

- Et meget hardt press gjennom NATO-kanalen har resultert i løslatelsen. Det er også gitt erstatning til de etterlatte, men dette er helt normalt i henhold til de avtaler vi opererer med. Det viktige er at det er norsk lov som skal gjelde for norsk personell. Nå er det opp til påtalemakta i Norge å gå videre med denne saken, sier obersten.

Vestli ble løslatt klokka 19.00 i kveld, og ble hentet av en KFOR bil utenfor fengselet.

Han var på oppdrag for KFOR da bilen han kjørte kolliderte med en møtende bil. Den makedonske statsråden Radovan Stojkovskij, hans kone, hans 12 år gamle datter og hans sjåfør ble drept i ulykken.