Norsk KFOR-sjef fikk kjeft av Putin

KFOR-styrkenes norske sjef, Torstein Skiaker, måtte tåle krass kritikk da Russlands president Vladimir Putin besøkte Kosovo i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Putins avstikker til Kosovo sto ikke på det offisielle programmet, og flyets rute fra Beograd til Pristina ble annonsert bare minutter før avgang. Hemmeligholdet skyldes de sikkerhetsproblemer russerne anser et slikt besøk innebar siden de etniske albanerne i regionen ser russerne som proserbiske.

Intoleranse

Putin ga under besøket uttrykk for at KFOR ikke har gjort nok for å avvæpne det han kaller albanske ekstremister.

- Stabiliteten i regionen er alvorlig satt i fare på grunn av nasjonal og religiøs intoleranse og ekstremisme, sa Putin med referanse til etnisk-albanske terrorister, ifølge AP.

Både Putin og Jugoslavias president Vojislav Kostunica kritiserte i går NATO og FN-administrasjonen i Kosovo for ikke fullt ut å ha implementert FN-resolusjonene som bl.a. skal sikre rettighetene til regionens serbiske minoritet.

Putin ble møtt i Pristina av et russisk æreskompani og besøkte hovedkvarteret til den 3000 mann store russiske fredsstyrken i Kosovo, før han dro til møtet med KFOR-styrkenes norske sjef, generalløytnant Torstein Skiaker.

Destruktivt

Møtet ble holdt for lukkede dører, men en av deltakerne sa til AP etter møtet at Putin hadde vært «svært kritisk» til virksomheten til den 45000 mann sterke KFOR-styrken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer