Norsk kirurg hevder han kan fordrive onde ånder

Legen ved Universitetssykehuset i Nord-Norge mener han kan helbrede pasienter og fordrive onde ånder ved hjelp av bønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er en evne lege Glenn Stamnes-Larsen (49) ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) mener han har hatt etter at han for om lag ti år siden ble frelst som bibeltro kristen, skriver Nordlys.

- Spøkelser og gjenferd er noe som mange har sett eller hatt opplevelser med. I hovedsak handler det om onde ånder som gjerne vil være nær meg og deg, og ha et sted å nærme seg, forteller Glenn Stamnes-Larsen til avisen.

Onde ånder - Jeg kan be helbredelse inn i noen, og jeg har sett mange bli helbredet av kristen bønn, sier han.

- Å drive bort onde ånder er noe man kan gjøre med både mennesker og hus. Det har ikke skjedd meg mange ganger, men jeg har vært hjemme hos private for å gjøre akkurat det, forteller Stamnes-Larsen.

49-åringen har til daglig sitt virke som ortopedisk kirurg ved UNN. På sykehuset er det er det de færreste som deler hans tro, medgir kirurgen.

Kombinerer Han forteller at han kombinerer sin kristne tro med legevitenskapen.

- Jeg kan ikke gjøre gjerninger som å be. Om jeg som lege kommer og tvinger det på folk, så kan de føle at de må ta imot. Det er ikke bra. Samtidig kan jeg be inni meg for pasienten, og for at operasjonen skal gå bra. På den måten kombinerer jeg, forteller han.

Stamnes-Larsen sier han er klar over at han kan få reaksjoner når han nå velger å fortelle om en kristen tro som mange kan oppfatte som kontroversiell.

- Jeg forventer reaksjoner på godt og vondt. Jeg vet at det er mange som synes det er dårskap, tull, overtro og eventyr. For min del handler det om at man ikke kan forstå dette før man velger å tro, sier han. (©NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer