Norsk kirurg og sykepleier på vei til Gaza

- Sivilbefolkningen har det verre og verre, sier Dag Horntvedt i Leger uten grenser. Trapper opp krisehjelp.

FORVERRET: Den humanitære situasjonen i Gaza blir stadig mer gruoppvekkende, og mange hardt skadde krigsofre får ikke hjelp fordi hjelpearbeiderne ikke har mulighet til å forflytte seg.  Foto: SCANPIX
FORVERRET: Den humanitære situasjonen i Gaza blir stadig mer gruoppvekkende, og mange hardt skadde krigsofre får ikke hjelp fordi hjelpearbeiderne ikke har mulighet til å forflytte seg. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Like før klokka 11 norsk tid kom  tv-kanalen Al Jazeera  med følgende dystre oppdatering via sin Twitter-tjeneste:

707 palestinere er drept og minst 3100 er skadd så langt i Israels offensiv, som i dag er inne i sitt 12. døgn. Minst 219 av de drepte skal være barn, 89 av dem kvinner, ifølge sykehuskilder.

Nattas bombinger beskrives som noen av de mest omfattende så langt, og i morgentimene ble det rapportert om voldsomme trefninger på bakken flere steder. Samtidig skapte rakettene som ble skutt inn i Nord-Israel fra Libanon ny uro i konflikten.

Den humanitære situasjonen framstår ikke som forbedret, og flere ikke-statlige organisasjoner skildrer forferdelige arbeidsforhold.  Flere palestinske hjelpearbeidere og helsearbeidere har blitt drept, og sykehus og ambulanser har blitt truffet av bomber.

Flere nordmenn på veiSamtidig som Mads Gilbert og Erik Fosse er på vei ut av Gaza etter en enorm innsats på Shifa-sykehuset både som helsepersonell og som verdens øyenvitner, er flere andre norske hjelpere på vei inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer