Norsk kjemikalietanker krasjet inn i lasteskip i Øresund

Et av skipene har kraftig slagside og kan ha sprunget lekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): To lasteskip har kollidert i Øresund like nord for Øresundsforbindelsen, bekrefter den danske kystvakten overfor Dagbladet.

Et norsk fartøy, den 96 meter lange og 5000 tonn tunge kjemikalietankeren «Sundstraum», skal ha kjørte inn i siden på et maltesiskregistrert lasteskip, 98 meter lange og 3000 tonn tunge «Kapitan Lus». «Sundstraum» er lastet med med tresprit (metanol).

Det norske skipet har gått på grunn, der det i 15-tida ennå lå fast. Det andre fartøyet har kraftig slagside og var i ettermiddag på vei inn til land og til en dansk havn for egen maskin.

- Vi vet ikke hvorfor de to skipene har støtt sammen. Det er god sikt i området, opplyser pressetalskvinne Pernille Kroer ved Søværnets Operative Kommando (SOK) til Dagbladet.

Hun forteller at et miljøfartøy er i området med tanke på mulige utslipp.

- Et skip har altså sprunget lekk som følge av kollisjonen, men så langt har det ikke blitt registrert noen utslipp, sier Kroer.

Den danske kystvakten, redningsbåter fra flyplassen på Kastrup,  politi og brannvesenet i København deltar i bergingsoperasjonen. De har opprettet et kommandosenter i Kastrup havn, der også flere ambulanser står i beredskap, men det er ikke meldt om at personer er alvorlig skadd.

Sammenstøtet skjedde utenfor Tårnby i Danmark i 13.30-tida.

På grunn av nærheten til land og veiforbindelsen, har myndighetene etter alt å dømme videopptak av hendelsen.

Dagbladet.no kommer med mer.