Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk klinikk vil klone mennesker

Kvinneklinikken på Regionsykehuset i Trondheim vil klone mennesker, går det fram av et notat avisa Dagen har fått tilgang til. Kloningen skal hjelpe syke mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min målsetting er at vi åpner for terapeutisk kloning, sier overingeniør Arne Sunde ved klinikken til avisa Dagen. Han håper at norske myndigheter delvis vil oppheve forbudet mot kloning av mennesker, slik at kloning til behandling av fysiske lidelser kan bli lovlig i Norge.

Avisen har funnet et notat fra Regionsykehuset i Trondheim i Helsedepartementet, der «overføring av somatiske cellekjerner inn i aktiverte egg» beskrives.

- Dette innebærer at man de facto kloner pasienten, heter det i notatet.

Notatet beskriver metoden som menneskekloning, men at kloningsfosteret ikke får leve videre og bli født. Stamcellene fra det tidlige fosteret skal derimot brukes til å utvikle celler som kan reparere skadde organer og vev hos det mennesket som er blitt klonet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media