Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk kokain-skip tatt på nytt

MIAMI: Det norske containerskipet «Sea Ranger» ble tidligere i uken tatt med kokain i lasten. Det er andre gang på få måneder at skipet er tatt med narkotika. Thor Dahl Shipping A/S som eier og disponerer skipet er tilbakeholdne med kommentarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan bekrefte at det på nytt er funnet kokain om bord på «Sea Ranger» men ønsker ikke å kommentere saken ut over dette, sier konstituert administrerende direktør Erling Sørhaug i Jahre Dahl Bergesen AS.

Sørhaug henviser til befrakter-selskapet Crowley Inc. i USA, som angivelig skal ha blitt overrasket over at nyheten om det siste kokainbeslaget har nådd pressen.

Halvt tonn

Containerskipet, som er registrert i Norsk internasjonalt skipsregister (NIS) og bærer norsk flagg, var på vei fra havnebyen Guanta i Venezuela til Miami i USA, da den venezuelanske nasjonalgarden slo til mandag. Gjemt i lasten med leirfliser fant de et halvt tonn kokain, til en amerikansk gateverdi av nærmere en halv milliard kroner.

Både den spanske kapteinen og mannskapet som er fra Filippinene benektet etter det NTB erfarer all kjennskap til kokainen, som ifølge politiet kom fra det colombianske Guajira-kartellet.

Amerikansk narkotikapoliti anslår at 80 prosent av kokainen som når det amerikanske markedet kommer fra Colombia, en stor andel om bord i containerskip.

Tatt i august

Venezuelansk politi skal ha foretatt arrestasjoner i forbindelse med det siste kokainbeslaget om bord på «Sea Ranger», men har ikke gitt detaljer omkring disse. Ifølge Erling Sørhaug fikk skip og mannskap fortsette etter at kokain-partiet var beslaglagt.

Også i august ble det oppdaget kokain i lasten på «Sea Carrier». Sørhaug bekrefter dette men er tilbakeholden med opplysninger om beslaget.

- Dette må dere ta opp med befrakter-selskapet sier han.

- Tross alt er det positivt at kokainen blir funnet, og at befrakter samarbeider med politiet, legger Sørhaug til.

«Sea Ranger» har gått i fast trafikk mellom Sør-Amerika og USA de to siste årene.

«Sea Ranger»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!