Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk konsulat brutt opp

Amerikanerne brøt seg inn det norske konsulatet i Bagdad i jakten på den terrormistenkte Abu Abbas. Det gikk flere dager før norske myndigheter fikk beskjed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I flere dager sto døren til konsulatet på vid gap uten at noen informerte konsul Aram Semerjian om saken.

- Dersom noen har brutt beskyttelsen av konsulatets virksomhet, er det noe vi ser svært alvorlig på, sier pressetalsmann Kåre Eltervåg i Utenriksdepartementet til avisen. En utredning om skadeverket som UD mottok onsdag, sa ingenting om hvem som står bak innbruddet og skadeverket.

Natt til tirsdag 15.april ledet amerikanerne en jakt på palestinske Abu Abbas. Under jakten brøt amerikanerne seg inn i bygninger og kontorer i Bagdad. Ifølge øyenvitner rullet pansrede personellkjøretøy og stridsvogner opp gaten hvor det norske konsulatet ligger. Lufttrykket fra et helikopter som sirkulerte over hustakene sprengte flere vindusruter i kontorbygninger og i private hjem.

Hvis det stemmer at det er amerikanerne som brøt seg inn i konsulatet, kan deres fremgangsmåte være et brudd på Wienkonvensjonen, som beskytter honorære konsulers arkiver, dokumenter og andre eiendeler.

Ifølge UD er ingenting forsvunnet fra konsulatet, og ingenting tyder på at kontoret er gjennomsøkt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media