- Norsk kultur blir styrket med muslimsk innvandring

Norsk kultur er ikke truet av Islam, svarer Thomas Hylland-Eriksen Steinar Lem.

- Norsk kultur blir styrket med muslimsk innvandring
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 (Dagbladet.no): - I løpet av femten år har antallet innvandrere blitt doblet nesten uten at noen har lagt merke til det. Dette tyder på at innvandringen til Norge har gått forbausende smertefritt, sier professor i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo, Thomas Hylland Eriksen til Dagbladet.no.

Tidligere i dag gikk Steinar Lem ut i Dagbladet.no og sa at norsk kultur er truet av muslimsk innvandring.- Den norske kulturen er truet. De nærmeste 50 årene vil vi se store endringer i takt med at vi stadig får en større ikke-norsk befolkning. Våre verdier vil bli satt under sterkt press, sier Lem til Dagbladet.no.

Frykter innvandringI en kronik Lem har skrevet og publisert på nettsiden til Human Right Service går miljøforkjemperen til angrep på innvandringstilhengere som Eriksen.

«Det er den irrasjonelle angsten som er skapt for at du er et dårlig menneske om du ikke mener det samme som Thomas Hylland-Eriksen eller andre fremtredende innvandringstilhengere», skriver Lem.

- Ikke uenigEriksen mener Steinar Lem slår inn åpne dører. - Ingen er uenige i dette. Selvfølgelig må vi alle være entydige med hensyn til hva som er våre verdier, enten vi er kristne, muslimer eller hedninger, miljøsvin eller klimaforkjempere. Men vi kan ikke regne med at alle deler vårt eget verdensbilde. Når folk kommer hit med gamle kjønnsroller og driver gammeldags barneoppdragelse, prøver vi selvfølgelig å påvirke dem til å bli mer som oss selv, sier Eriksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer