<strong>FRIKJENT FOR DRAP:</strong> Den norske kunstneren Ane Lykke Reppe ble i dag frikjent for drapet på den svenske gårdbrukeren Per-Olov Thernström. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
FRIKJENT FOR DRAP: Den norske kunstneren Ane Lykke Reppe ble i dag frikjent for drapet på den svenske gårdbrukeren Per-Olov Thernström. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer

Norsk kunstner (59) frikjent for drap

Ane Lykke Reppe drepte mann (63) med øks i nødverge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


Les også: Brøt sammen i retten

Kunsteren Ane Lykke Reppe (59) ble i dag frikjent for drap på Per-Olov Thernström, en 63 år gammel svensk gårdsbruker.

Hun ble imidlertid dømt for bedrageri etter å ha tatt penger ut fra mannens konto etter at han var død, melder Expressen.

18. juli dro Reppe og Thernström ut til hans hytte i Värmland i Sverige. De kjente hverandre fordi Thernströms samboer var Reppes verge.

Den 59 år gamle kvinnen har hele tiden hevdet at mannen forsøkte å voldta henne. Hun forgiftet en sjokoladebolle med sovetabletter og ga denne til Thernström. Da det ikke lyktes slo hun ham i hodet med en øks flere ganger.

Retten støtter Reppe i at hun handlet i nødverge.

Hun satt seg så i mannens bil og kjørte derfra. Senere på kvelden ble hun filmet da hun tok ut 7500 kroner fra en minibank i Molkom. Hun hadde da på seg parykk og forsøkte å skjule ansiktet sitt.

Selv hevder Reppe at hun ikke kan huske å ha tappet kontoen. — Jeg har ikke noe minne om at jeg var der. Jeg var i sjokk, sa hun i retten.
Øksen ble funnet i en container i Molkom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer