Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk kvinne (19) voldtatt - pekte ut fire svensker for politiet

Svensker nekter skyld etter voldtektsanklager i sydenparadis.

NEKTER SKYLD: De fire svenske kameratene som er anklaget for å ha voldtatt en norsk 19-åring nekter skyld. Foto: Ozgur Yilmaz / Alanya-DHA
NEKTER SKYLD: De fire svenske kameratene som er anklaget for å ha voldtatt en norsk 19-åring nekter skyld. Foto: Ozgur Yilmaz / Alanya-DHA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De fire svenske kompisene ble pågrepet på gata i Alanya på søndag. Tre er 19, og den fjerde er 18 år. Den norske kvinnen (19) som skal ha blitt gruppevoldtatt natt til søndag pekte ut de fire for politiet, og sa de var de rette gjerningspersonene.

Dagbladet har vært i kontakt med politiet i Alanya, men fikk der beskjed om at de ikke kunne uttale seg før tirsdag.

- De fire voldtok henne etter tur, sier Ünsel Turan, journalist i avisa Hürriyet, til Expressen.

De fire nekter imidlertid all skyld, etter at de er blitt avhørt etter pågripelsen søndag.

Ville sove Den norske 19-åringen har forklart til politiet at hun ble voldtatt natt til søndag. Hun er på ferie med kusinen sin i det populære charterreisemålet ved Middelhavet.

De to norske kvinnene møtte og ble kjent med mennene på et utested i Alanya samme kveld, hvorpå svenskene så prøvde å få med 19-åringen opp på hotellrommet sitt. Resepsjonisten nektet henne imidlertid adgang, hvorpå følget gikk til stranda for å bade. Seinere på natta skal de så ha klart å få kvinnen med opp på hotellrommet.

Der, forklarte hun til politiet, var hun så trøtt at hun ville legge seg og sove. Men ifølge tyrkiske medier forgrep de fire svenskene seg på kvinnen helt til morgenkvisten.

Bistand fra UD Kvinnen anmeldte saken morgenen etter, og de fire svenskene ble pågrepet ved 14-tida søndag.

- Vi kan bekrefte at vi er kjent med en voldtektssak i Tyrkia. Det er gitt konsulær bistand i saken, sier pressevakt Hanne Melfald i UD til Dagbladet.

Hun vil ikke utdype hva som ligger i «konsulær bistand».

- Vi har ikke fått inn noen slike opplysninger. Slik informasjon går via ambassaden - men bare hvis de som er involvert ønsker det, sier pressevakt Camilla Åkesson Lindblom i svensk UD til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media