Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norsk kvinne (21) funnet drept på ungdomsherberge i Budapest

Skal ha blitt funnet på rommet sitt.

FUNNET DREPT PÅ HERBERGE:  Den 21-årigen kvinnen ble funnet drept på dette ungdomsherberget i Budapest. Kvinnen er norsk, opplyser politiet. Foto: DAGBLAD-TIPSER
FUNNET DREPT PÅ HERBERGE: Den 21-årigen kvinnen ble funnet drept på dette ungdomsherberget i Budapest. Kvinnen er norsk, opplyser politiet. Foto: DAGBLAD-TIPSER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 21 år gammel norsk kvinne skal være funnet drept på et ungdomsherberge i Budapest, hovedstaden i Ungarn.

- Vi har forsøkt å finne vitner og identiteten hennes, og har lyktes med det siste. Hun var norsk og var her på ferie, sier Endre Kormos, talsmann for politiet i Budapest.

Funnet av ansatt Kvinnen ble funnet på søndag, skriver det ungarske nettstedet origo.hu. Ifølge nettstedet ble hun funnet på et rom av en ansatt.

- Vi er helt sikre på at hun er drept, sier en talsmann for politiet til ungarsk TV 2. Han vil ikke kommentere når kvinnen kom til landet.

En ansatt ved det aktuelle overnattingsstedet forteller Dagbladet at den norske kvinnen ble funnet død på rommet sitt i går ettermiddag. Politiet skal ha blitt varslet umiddelbart.

- Vi har ikke noe mer å si, politietterforskerne som var her, har ikke fortalt noe mer, sier den ansatte etter å ha snakket med sjefen ved ungdomsherberget.

Politiundersøkelser Ifølge hjemmesida til det billige overnattingsstedet tilbyr det både ordinære enkeltrom og rom med opptil fire senger. Hvert rom deler bad og kjøkken med et annet rom.

Etterforskere fra politiet har vært på ungdomsherberget i hele natt.

- De dro herfra klokka seks i morges, får Dagbladet opplyst.

Selv om Budapest-politiet opplyser at 21-åringen var i byen på ferie, kan det ikke utelukkes at hun egentlig var student i Ungarn, i likehet med et stort antall andre nordmenn, som utdanner seg til leger og veterinærer i landet.

- Så langt er ikke vi orientert om saken ut over det vi har lest i media, og vet foreløpig ikke om den drepte var student, sier Kristoffer Moldekleiv, president i studentorganisasjonen Ansa, til Dagbladet.

Moldekleiv opplyser på generelt grunnlag at dersom en norsk utenlandsstudent blir drept, stiller Ansa med tilbud om oppfølging for andre norske studenter på stedet, gjerne i samarbeid med Sjømannskirken.

BILLIG: Ungdomsherberget har rom med fra én til fire senger. Alle rommene har delt bad- og kjøkkenløsning. Foto: DAGBLAD-TIPSER
BILLIG: Ungdomsherberget har rom med fra én til fire senger. Alle rommene har delt bad- og kjøkkenløsning. Foto: DAGBLAD-TIPSER Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!