Norsk kvinne (23) savnet i Spania

Kvinnen, som bor i Spania, ble sist observert i Madrid.

En 23 år gammel kvinne fra Hordaland er meldt savnet i Spania.

Vest politidistrikt har mottatt en savnetmelding fra kvinnens mor. Det bekrefter Bjarte Schrøen, politioverbetjent ved Felles straffesaksinntak i Vest politidistrikt, overfor NRK.

- Hun pleier å ha jevnlig kontakt med familien, så vi forstår at de er bekymret, sier han.

Kvinnen har den siste tiden bodd og jobbet i Fuengirola sør i Spania, og var forrige helg på helgetur til Madrid. Familien hadde sist kontakt med savnede mandag 21.01.19.

- Vi trenger livstegn fra henne, uansett i hvilken form. Det eneste jeg bryr meg om, er at hun lever, sier kvinnens mor til NRK.

UD er informert

Utenriksdepartementet (UD) bekrefter at de er informert om saken.

- Vi kjenner til at en norsk borger er meldt savnet i Spania, sier UDs pressevakt Per Bardalen Wiggen til Dagbladet.

Wiggen uttaler på generelt grunnlag at saken i utgangspunktet er spansk politis ansvar.

- Når en norsk borger meldes savnet i utlandet, er det en sak for det lokale politiet. Det er mulig å melde saken til norsk politi, som tar saken videre til Interpol, sier han.

Kripos involvert

Kripos ble informert om saken i går, bekrefter Ida Dahl Nilssen, pressekontakt i Kripos.

- Vi har informert i våre egne kanaler og ut i Schengen-systemet, og tatt kontakt med myndighetene i Spania. Ambassade og sambandsmann i Spania er også informert, sier hun til Dagbladet.

Hun understreker at de fleste savnetsaker blir løst på forholdsvis kort tid.

- Erfaringsmessig kommer de fleste til rette etter noen dager, sier Dahl Nilssen.

Dahl Nilssen kan ikke kommentere innholdet i saken, og kan dermed ikke si noe om siste livstegn fra kvinnen eller hennes bevegelser.

- Kripos er internasjonalt kontaktpunkt for politiet i Norge. Vi har bistått Vest politidistrikt med å videreformidle savnetmeldingen, og hvis det skulle komme noe informasjon i saken til myndighetene i Spania, vil vi viderebringe det, sier hun om Kripos' videre arbeid med saken.