- Norsk kvinne (27) holdt fanget av sin arbeidsgiver

Varslet selv via Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CHANIA (Dagbladet): Den norske kvinnen som har sagt hun har vært utsatt for flere voldtekter og vært holdt i fangenskap i 20 dager i det hus i Chania på Kreta ankom ifølge politiet ferieøya 15. september.

Hun fikk jobb i oktober i år, og var ikke turist.

- Det er ingen tegn i underlivet eller nærliggende områder som tyder på voldtekt, men det betyr ikke at hun ikke er blitt truet til sex. Det er heller ingen nylige blåmerker, kun kloremerker i det ytre laget av huden. Politiet utelukker ikke at disse er påført av kvinnen selv, opplyser politiets rettsmedisiner, Mr. Papadomanolakis, til Dagbladet.

Varlset via Internett Mannen som skal ha ledet an i overgrepene hun skal ha vært utsatt for var kvinnens arbeidsgiver, sier politiet.

Kvinnen fikk jobb innen import via en annonse på Internett, og offeret fikk også informert om de angivelige overgrepene via nettet.

Politiet ønsker ikke å si hvor i Norge hun kommer fra, men bekrefter at hun er 27 år.

I mørket Kvinnen har bare identifisert en av mennene som ifølge henne skal ha forgrepet seg på henne. Det var ifølge politiet mørkt under de angivelige overgrepene, og derfor vanskelig å se hvem mennene var.

Politiet opplyser at de har DNA-treff på en av mennene, som nå sendes til Athen. Seks menn, blant dem en 35 år gammel gresk mann, skal ha deltatt i de angivelige overgrepene. En rumensk kvinne (40) er arrestert i saken.

Hun bodde i nærheten av huset kvinnen ble holdt i, men hennes øvrige tilknytning til saken er ikke kjent.

Etter hva Dagbladet forstår fikk kvinnen gå fritt rundt i huset der hun ble holdt fanget, men ble nektet å gå ut av døra.

Fant nøkkel og rømte Kvinnen bodde først på hotell, før hun fikk seg fast bolig hos arbeidsgiveren. Etter overgrepene har hun vært til en sjekk på sykehus, men skal ikke være alvorlig skadd rent fysisk.

- Den rumenske kvinnen er arrestert for å ha hjulpet mennene. Vi kjenner i tillegg identiteten til en av mennene. Det er en lokal mann som er 35 år, men han er ikke pågrepet enda. De andre vet vi ikke hvem er enda, sa politibetjent Anastacia Galangi til Dagbladet i går.

Den norske kvinnen skal være blitt truet på livet og mishandlet mens hun ble holdt fanget med makt. Sexovergrepene skal ha skjedd hver dag, ifølge det greske nyhetsbyrået ANA.

Hun fant til slutt en nøkkel og klarte å rømme.

ROLIG STRØK: Det er her i Kournas kvinnen skal ha vært holdt fanget. Foto: Andreas markakis
ROLIG STRØK: Det er her i Kournas kvinnen skal ha vært holdt fanget. Foto: Andreas markakis Vis mer