Norsk kvinne (29) ville redde hest fra skogbrann. Men lastebilen veltet og ble tatt av flammene

Omkom i skogbrann i Australia.

SKOGBRANN: Australia nærmer seg den verste perioden for skogbranner, og i dag er det ventet at en hetebølge vil bevege seg østover i landet og særlig ramme delstaten South Australia. Foto: Kate Sainty / EPA / Scanpix
SKOGBRANN: Australia nærmer seg den verste perioden for skogbranner, og i dag er det ventet at en hetebølge vil bevege seg østover i landet og særlig ramme delstaten South Australia. Foto: Kate Sainty / EPA / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) - Utenriksdepartementet er gjort kjent med at en norsk borger skal ha omkommet i forbindelse med en skogbrann i Australia, opplyser pressevakt Rune Bjåstad i Utenriksdepartementet overfor Dagbladet.

Ifølge australske medier var den norske borgeren en 29 år gammel kvinne, som arbeidet på en gård sammen med flere andre europeere.

Hun jobbet som kokk på gården, parallelt som hun studerte i Perth, melder ABC News.

Skulle redde hest Da brannen startet ønsket 29-åringen og hennes kollegaer på gården å redde en hest på beitet.

- Tre arbeiderne ble tatt av brannen etter at de forsøkte å berge en hest fra flammene, sier gårdseier Linda Campbell til avisa The West Australian.

De tre klarte å få hesten om bord i lastebilen og komme seg av gårde, men bilen veltet under flukten, og arbeiderne ble tatt av flammene.

Pårørende er varslet Ifølge Bjåstad i UD har ambassaden i Canberra kontakt med australske myndigheter for å få nærmere informasjon.

- UD har også vært i kontakt med pårørende, sier pressevakten.   De andre europeerne som mistet livet i brannen var en 31 år gammel britisk mann og en 19 år gammel tysk kvinne, ifølge ABC News. De jobbet alle på gården. De tre avdøde personene ble seinere funnet i den utbrente lastebilen.

En fjerde omkomne var ifølge australske medier en lokal bonde som døde da han forsøkte å redde andre fra brannen, skriver NTB.

Skummel hetebølge Australia nærmer seg den verste perioden for skogbranner, og torsdag er det ventet at en hetebølge vil bevege seg østover i landet og særlig ramme delstaten South Australia, skriver NTB.

I storbyen Sydney i New South Wales er det meldt over 40 grader fredag, og brannvesenet er i full beredskap.

Western Australia har vært herjet av tre store skogbranner de siste dagene. Brannen nær Esperance helt sør i delstaten, der den norske kvinnen og tre andre mistet livet, har svidd av over 3000 kvadratkilometer med skog.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram