Norsk kvinne bak «terrornummer»

ISDN-nummeret knyttes til bombene i Madrid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg har ingenting med dette å gjøre, og syns det er virkelig ubehagelig. Selvfølgelig har jeg ikke noe med Al-Qaida å gjøre, sier den norske kvinnen som er oppført som abonnent på oslo-nummeret, til Dagbladet.no.

Spanske terrorjegere fant telefonnummeret på jakt etter Al-Qaida, skriver VG.

Kvinnen skal det siste året ha fått jevnlige telefoner fra folk som vil snakke med en mann med arabisk-lignende navn. De tre siste ukene - før terrorbombene smalt i Madrid - skal aktiviteten ha økt betraktelig.

- Dette var ekkelt, og jeg er faktisk livredd nå. Jeg har trodd at folk har ringt feil, men de tre siste ukene er det mange som har ringt og spurt etter det utenlandske navnet, sier kvinnen til VG etter at hun ble klar over nummerets terror-kopling.

Funnet i 2001

Det norske telefonnummeret ble funnet sammen med en rekke andre numre under en husransakelse spansk politi foretok i Madrid 2001. Blant annet skal to andre nummer ha vært norske; nummeret til mulla Krekar og broren broren Khalid Faraj Ahmad.

Øverst på nummerlista stod Barkat Yarkas, syrisk-spanjolen som sitter fengslet i Spania mistenkt for å ha ledet en al-Qaida celle i Madrid som var med på planleggingen av 11. september angrepene i USA. Det er kretsen rundt ham som nå etterforskes for Madrid-bombene, og den arresterte marokkaneren Jamal Zougam antas å være en av hans nærmeste støttespillere.

Mystisk mann

Det mystiske telefonnummeret er et ekstra ISDN-nummer knyttet til kvinnens hovednummer, og vises derfor ikke oppført på noe navn i telefonkatalogen. I følge VG skal det sammen med funnet av nummeret ha dukket opp opplysninger om en mann med navn Abu Mahmud. Det skal være et arabisk kallenavn, og får ingen treff i det norske folkeregisteret.

HEMMELIG: Det hemmelige Oslo-nummeret ble funnet under opprullingen av 11. september angrepene i 2001.