Norsk kvinne døde i seilbåtulykke i Sverige

Ble skadet i halsen mens hun var ute på sjøen utenfor Trelleborg.

OMKOM: En norsk kvinne omkom om bord på denne seilbåten utenfor Trelleborg i Sverige lørdag ettermiddag. Foto: CHRISTER BERG
OMKOM: En norsk kvinne omkom om bord på denne seilbåten utenfor Trelleborg i Sverige lørdag ettermiddag. Foto: CHRISTER BERGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En norsk kvinne i 50-årene døde lørdag etter en seilbåtulykke utenfor Trelleborg i Sverige. Kvinnen var sammen med sin familie på en stor seilbåt da ulykken skjedde, melder Aftonbladet.

Redningstjenesten fikk melding om en skadet og bevisstløs person som hadde behov for umiddelbar hjelp om lag en sjømil fra land ved Smygehuk, og flere båter rykket ut til stedet.

- Det kom en alarm til oss klokken 17.41 om at en person var skadet om bord på en båt. Mye tyder på at hun har fått en bom eller lignende mot halsen. Hun fikk alvorlige skader, og da redningsmannskaper kom frem, var kvinnen allerede omkommet, opplyser vakthavende befal ved politiet i Skåne, Lars Lindvall, til Dagbladet.

Han bekrefter at kvinnen er en norsk statsborger.

Dødsårsaken er foreløpig ikke fastslått, og det har kommet motstridende meldinger om hendelsesforløpet. Svenske Expressen melder at kvinnen ble truffet i hodet av bommen på seilbåten, mens Aftonbladet siterer en av mannskapet på redningsbåten på at kvinnen hadde fått en line rundt halsen.

Politiet jobber med å klargjøre hva som har skjedd.

- Kvinnen skal obduseres i Lund, og vi vil se nærmere på båten i morgen, sier Lindvall.

Foruten kvinnen skal det ha vært tre andre familiemedlemmer om bord i båten, blant dem et barn. De skal ha vært svært sjokkerte etter ulykken. De ble eskortert i land av redningstjenesten.

Politiet anser hendelsen som en ulykke.

Kart: GOOGLE MAPS
Kart: GOOGLE MAPS Vis mer