Norsk kvinne dømt for sex utenfor ekteskap i Dubai

Gikk til politiet for å anmelde voldtekt. Ble dømt til ett år og fire måneder i fengsel.

VOLDTATT OG FENGSLET: En norsk kvinne er dømt til fengsel for sex utenfor ekteskap etter å ha anmeldt en voldtekt i Dubai. Foto: REUTERS/Ahmed Jadallah/NTB Scanpix
VOLDTATT OG FENGSLET: En norsk kvinne er dømt til fengsel for sex utenfor ekteskap etter å ha anmeldt en voldtekt i Dubai. Foto: REUTERS/Ahmed Jadallah/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En norsk kvinne er dømt til fengsel i ett år og fire måneder i Dubai etter at hun anmeldte en voldtekt, skriver VG.

- Kvinnen anmeldte en voldtekt til politiet i Dubai, men ble ikke trodd på dette. Vi har fått beskjed om at hun i stedet selv ble dømt til fengsel i ett år og fire måneder. Rettsystemet her har åpenbart tatt informasjonen hun har gitt dem og ment at hun er skyldig i noe annet, sier Gisle Meling, som er prest i Sjømannskirken i Dubai, til VG.

Dubai er et av emiratene i De forente arabiske emirater, der Norge er representert med ambassade i Abu Dabi.

- Vi kan bekrefte at norske myndigheter over tid har hatt og har kontakt med en norsk statsborger i Dubai. Kontakten gjelder konsulære spørsmål, som tilgang til advokat, opplyser pressevakt i Utenriksdepartementet, Kjetil Elsebutangen, til Dagbladet.

 UD vil ikke kommentere den konkrete saken.

Det som skulle være en jobbreise til Dubai med kolleger, endte i et mareritt for den norske 25-åringen da hun i mars anmeldte en voldtekt, skriver NRK.

Fratatt pass Ifølge NRK ble hun kastet i fengsel etter at hun leverte anmeldelsen, mistenkt for å ha hatt sex utenfor ekteskapet.

Hun ble fratatt passet sitt. Først etter flere dager fikk hun varslet familien sin per telefon.

Ifølge NRK tok familien kontakt med utenrikstjenesten i Dubai. Det norske konsulatet i landet fikk henne så ut av fengsel.

Ikke første gang Dette er ikke første gang en kvinne blir dømt til fengsel for utenomekteskapelig sex i De forente arabiske emirater. 2. juni skrev Dagbladet om australske Alicia (27) som ble dopet og gjengvoldtatt for deretter å bli kastet i fengsel for ulovlig sex.

Hun sto nylig fram på australsk fjernsyn og snakket om sitt livs mareritt.

I 2008 jobbet den gang 27 år gamle Alicia Gali som leder på spa-avdelingen på det fasjonable, amerikanske hotellet Starwood Le Meridien Al-Aqah Beach Resort, Fujaira i De forente arabiske emirater.

Dopet og voldtatt Alicia gikk ned for en drink i baren på hotellet, da hun oppdaget at rommet hennes var oversvømt av vann. Det hun ikke visste var at oversvømmelsen var utløst av ei herreskjorte og en plastpose i sluket. Hun gikk i ei nøye planlagt felle.

27-åringen ante fred og ingen fare da hun satte seg ned med drinken sin. En mannlig ansatt ved hotellet kom til og puttet noen isbiter i drinken hennes.

At hun hadde blitt gjengvoldtatt, skjønte hun først etter undersøkelse på sykehuset.

Det neste marerittet startet da 27-åringen varslet politiet om gjengvoldtekten hun var blitt utsatt for.

For å dømme noen som ikke innrømmer voldtekt i De forente arabiske emirater kreves det at fire mannlige muslimske vitner går god for at voldtekten fant sted, skriver Polisymic.com.

Dermed ble Alicia Gali tiltalt og dømt for å ha hatt sex utenfor ekteskap. Hun signerte også en tilståelse på arabisk, som hun ikke skjønte noe av. For dette forholdet ble hun idømt 11 måneder i fengsel. I tillegg ble hun dømt til ytterligere én måned i fengsel for ulovlig inntak av alkohol.

BLE IKKE TRODD: Da australske Alicia Gali rapporterte om at hun var blitt voldtatt av tre kolleger i De forente arabiske emirater i 2008, ble hun selv dømt til fengsel i ett år på grunn av at hun hadde hatt sex utenfor ekteskap.
BLE IKKE TRODD: Da australske Alicia Gali rapporterte om at hun var blitt voldtatt av tre kolleger i De forente arabiske emirater i 2008, ble hun selv dømt til fengsel i ett år på grunn av at hun hadde hatt sex utenfor ekteskap. Vis mer