Norsk kvinne dømt for sex utenfor ekteskap i Dubai

Gikk til politiet for å anmelde voldtekt. Ble dømt til ett år og fire måneder i fengsel.

VOLDTATT OG FENGSLET: En norsk kvinne er dømt til fengsel for sex utenfor ekteskap etter å ha anmeldt en voldtekt i Dubai. Foto: REUTERS/Ahmed Jadallah/NTB Scanpix
VOLDTATT OG FENGSLET: En norsk kvinne er dømt til fengsel for sex utenfor ekteskap etter å ha anmeldt en voldtekt i Dubai. Foto: REUTERS/Ahmed Jadallah/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En norsk kvinne er dømt til fengsel i ett år og fire måneder i Dubai etter at hun anmeldte en voldtekt, skriver VG.

- Kvinnen anmeldte en voldtekt til politiet i Dubai, men ble ikke trodd på dette. Vi har fått beskjed om at hun i stedet selv ble dømt til fengsel i ett år og fire måneder. Rettsystemet her har åpenbart tatt informasjonen hun har gitt dem og ment at hun er skyldig i noe annet, sier Gisle Meling, som er prest i Sjømannskirken i Dubai, til VG.

Dubai er et av emiratene i De forente arabiske emirater, der Norge er representert med ambassade i Abu Dabi.

- Vi kan bekrefte at norske myndigheter over tid har hatt og har kontakt med en norsk statsborger i Dubai. Kontakten gjelder konsulære spørsmål, som tilgang til advokat, opplyser pressevakt i Utenriksdepartementet, Kjetil Elsebutangen, til Dagbladet.

 UD vil ikke kommentere den konkrete saken.

Det som skulle være en jobbreise til Dubai med kolleger, endte i et mareritt for den norske 25-åringen da hun i mars anmeldte en voldtekt, skriver NRK.

Fratatt pass Ifølge NRK ble hun kastet i fengsel etter at hun leverte anmeldelsen, mistenkt for å ha hatt sex utenfor ekteskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer