Norsk kvinne drept i bombeangrep

Minst 18 drept i bombeangrepet mot FN-kontorene i Nigerias hovedstad Abuja.

DREPT: En norsk kvinne skal være blant de drepte da FN-hovedkvarteret i Nigerias hovedstad Abuja ble utsatt for et bombeangrep i dag. Foto: AP/Saharareporters/Scanpix
DREPT: En norsk kvinne skal være blant de drepte da FN-hovedkvarteret i Nigerias hovedstad Abuja ble utsatt for et bombeangrep i dag. Foto: AP/Saharareporters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 30 år gammel norsk kvinne er blant de drepte i selvmordsangrepet mot FN-kontorene i Nigerias hovedstad Abuja, bekrefter Utenriksdepartementets pressevakt Marte Lerberg Kopstad overfor Dagbladet.

Hun opplyser at utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) selv vil orientere om angrepet senere i kveld.

Kvinnen ble innlagt på sykehus med livstruende skader etter bombeangrepet, men døde senere av skadene.

Minst 18 drept 30-åringen var blant minst 18 drepte i bombeangrepet. Det er ventet at dødstallet kan stige, melder Reuters.

Vitner forteller om en stor eksplosjon etter at en bil med sprengstoff ifølge øyenvitner dundret gjennom porten og inn i bygningen, som rommer rundt 400 FN-ansatte.

- Da bilen var inne gikk den rett til kjelleren og eksploderte. Folk i resepsjonen og til høyre og venstre for der eksplosjonen skjedde ble drept. Hele bygningen, fra bunn til topp, var fylt med brann og røyk. Jeg så seks døde bli hentet ut av bygningen. Jeg kan ikke tro det, sier nabo James John, som var vitne til angrepet.

Islamistgruppe påtar seg ansvaret Politisjef Mike Zuokumor i Abuja bekrefter at det dreier seg om en selvmordsaksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer