Norsk kvinne drept i bombeangrep

Minst 18 drept i bombeangrepet mot FN-kontorene i Nigerias hovedstad Abuja.

DREPT: En norsk kvinne skal være blant de drepte da FN-hovedkvarteret i Nigerias hovedstad Abuja ble utsatt for et bombeangrep i dag. Foto: AP/Saharareporters/Scanpix
DREPT: En norsk kvinne skal være blant de drepte da FN-hovedkvarteret i Nigerias hovedstad Abuja ble utsatt for et bombeangrep i dag. Foto: AP/Saharareporters/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 30 år gammel norsk kvinne er blant de drepte i selvmordsangrepet mot FN-kontorene i Nigerias hovedstad Abuja, bekrefter Utenriksdepartementets pressevakt Marte Lerberg Kopstad overfor Dagbladet.

Hun opplyser at utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) selv vil orientere om angrepet senere i kveld.

Kvinnen ble innlagt på sykehus med livstruende skader etter bombeangrepet, men døde senere av skadene.

Minst 18 drept 30-åringen var blant minst 18 drepte i bombeangrepet. Det er ventet at dødstallet kan stige, melder Reuters.

Vitner forteller om en stor eksplosjon etter at en bil med sprengstoff ifølge øyenvitner dundret gjennom porten og inn i bygningen, som rommer rundt 400 FN-ansatte.

- Da bilen var inne gikk den rett til kjelleren og eksploderte. Folk i resepsjonen og til høyre og venstre for der eksplosjonen skjedde ble drept. Hele bygningen, fra bunn til topp, var fylt med brann og røyk. Jeg så seks døde bli hentet ut av bygningen. Jeg kan ikke tro det, sier nabo James John, som var vitne til angrepet.

Islamistgruppe påtar seg ansvaret Politisjef Mike Zuokumor i Abuja bekrefter at det dreier seg om en selvmordsaksjon.

Den islamistiske militantgruppen Boko Haram har påtatt seg ansvaret for bombenangrepet, melder BBC. Gruppen har vært i kontant konflikt med regjeringen helt siden begynnelsen av 1950-tallet, og blant lokalbefolkningen kalles gruppens medlemmer ofte for «talibanere».

Boko Harams mål er å innføre Sharia-lover i hele Nigeria.

FN fordømmer angrepet FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer angrepet og sier han tror antallet ofre er «betydelig».

Visegeneralsekretær Asha-Rose Migiro og FNs sikkerhetssjef Gregory Starr er på vei til Nigeria for å møte tjenestemenn etter angrepet.

Dagbladet kommer med mer.