Norsk kvinne drept i Syden

En tyrkisk frisør er pågrepet av politiet etter at norske Signe Irene Thoresen (50) ble funnet død i Alanya i Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen bodde i Tyrkia i flere år av helsemessige årsaker. Om kvelden 20. februar ble hun brakt til sykehus i bevisstløs tilstand. Nå er mannen som brakte henne til sykehuset, en lokal frisør, pågrepet av politiet, skriver Verdens Gang.

Politiet konkluderte først med at kvinnen hadde blitt utsatt for en tragisk ulykke. Men da den norske ambassadøren til Tyrkia, Finn K. Fostervoll, så politidokumentene, bestemte han seg for å sende den skandinaviske politisambandsmannen i Ankara til Alanya for å gjennomgå saken på nytt. Dette fikk politiet til å gjenåpne etterforskningen av dødsfallet. Nå er en lokal frisør pågrepet.

- Det lokale politiet har pågrepet en tyrkisk mann og vurderer å sikte ham for drap, sier ambassadesekretær Anita Nergård ved den norske ambassaden i Ankara til Verdens Gang.

La seg

Signe Irene Thoresen skal ha gått inn i frisørsalongen etter å ha hørt fest-lyder fra stedet. Etter at gjestene gikk, ble den norske kvinnen værende. Frisøren skal ha forklart til politiet at Thoresen følte seg uvel, og la seg på et bakrom til frisørsalongen. Mannen, som er i 40-50-årene, skal ha forklart at han gikk for å hente et glass vann til henne. Da han kom tilbake var Thoresen på vei ut av vinduet.

- Jeg løp ned på gaten, der jeg fant henne livløs, skal frisøren ha forklart til politiet ifølge Verden Gang.

Denne forklaringen stemmer ikke med hans opprinnelige påstand om at den norske kvinnen døde etter å ha falt flere etasjer. Nå er frisøren pågrepet av politiet.