Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk kvinne drept i Tyskland

En 30 år gammel mann fra Tyrkia har tilstått å ha drept Nural Ugur (26) fra Bergen i den tyske byen Schweinfurt utenfor München sist tirsdag, ifølge tysk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen er norsk statsborger, men har tyrkisk bakgrunn. Hun har bodd i Bergen i 12 år sammen med sine foreldre og seks søsken. 26-åringen dro fra Bergen til Tyskland i april for å besøke mannen hun skulle gifte seg med. Hun skal imidlertid ha ombestemt seg og nektet å gjennomføre den planlagte vielsen.

Kvinnens forlovede sitter nå varetektsfengslet i Schweinfurt. I politiavhør skal han ha fortalt at han drepte kvinnen fordi han hadde tapt sin ære.

To av den drepte kvinnens søstre i Bergen forteller at Nural var fast bestemt på å gifte seg med mannen, som hun ble kjent med via hans kamerater. Ifølge søstrene hadde Nural planer om å etablere seg i Tyskland.

Ifølge den ene søsteren holdt den tyrkiske forloveden stor fest for sin vordende brud samme dag som hun kom til Tyskland. Hun mener det var 30-åringens strenge religiøse holdning som førte til at det ikke ble noe ekteskap.

Nural Ugurs to søstre, Gulistan og Zubeyde Ugur, i Bergen fikk melding om søsterens død torsdag, skriver Bergensavisen.

(NTB)