MAROKKO: Kvinnene skal ha blitt funnet nær fjellandsbyen Imlil i Marokko ifølge lokale medier. Foto: Dainis Derics / Shutterstock / NTB scanpix
MAROKKO: Kvinnene skal ha blitt funnet nær fjellandsbyen Imlil i Marokko ifølge lokale medier. Foto: Dainis Derics / Shutterstock / NTB scanpixVis mer

Norsk kvinne funnet død i fjellandsby i Marokko: - Vi er alle i sjokk

En norsk og en dansk kvinne er funnet døde med stikkskader i en landsby i Atlas-fjellene i Marokko, ifølge landets innenriksdepartement.

  • Har du opplysninger om denne saken? Tips oss på 2400@db.no, MMS 2400 eller på nummer 24 00 00 00.

Likene etter to kvinnelige turister ble funnet i morges i et fjellområde i El Haouz-provinsen i Marokko, skriver nettstedet Bladi.net. Ifølge lokale myndigheter er de to turistene fra Norge og Danmark.

- Rolig og trygt område

- Det er forferdelig. Imlil er et rolig og trygt område, og det har aldri skjedd noe kriminelt her så lenge jeg har levd. Nå venter vi bare på å få vite mer om hva som har skjedd, sier en kvinne som driver et hotell i Imlil til Dagbladet, før hun fortsetter:

- Vi er alle i sjokk.

De to kvinnene skal ha blitt funnet døde i et isolert fjellområde rundt 10 kilometer unna turistlandsbyen Imlil i Atlas-fjellene. Landsbyen ligger cirka en halvannen times kjøretur fra Marrakech.

Kvinnene skal ha gått alene, og de har ifølge flere av de lokale Dagbladet har snakket med, overnattet i et telt. De skal ha teltet i nærheten av overnattingsstedet Club Alpin Francais (CAF) ved foten av Toubkal-fjellet.

VG, som omtalte saken først i Norge, skriver at de har vært i kontakt med lokalt politi, som ikke ønsker å kommentere saken.

Kriminell handling

Lokale myndigheter og sikkerhetsstyrker er på stedet og har satt i gang en åpen etterforskning for det de antar er en kriminell handling, melder lokale myndigheter.

Begge ble funnet med voldsskader som var forårsaket av en skarp gjenstand.

Pressetalsperson for Utenriksdepartementet, Ane Haavardsdatter Lunde, bekrefter overfor Dagbladet klokka 21.45 at den norske kvinnens pårørende har blitt varslet.

- Vi ble informert i dag om at en norsk og en dansk statsborger skal ha omkommet. Vi samarbeider med den danske ambassaden der nede for å skaffe en offisiell bekreftelse på dødsfallene, sier hun.

Lunde vil ikke si noe mer om den norske kvinnen på nåværende tidspunkt, men ifølge VG skal begge kvinnene være i 20-årene. Avisa skriver at de to skal ha vært på backpacking rundt om i landet.

Utenriksdepartementet i København har også bekreftet at den danske kvinnens pårørende er orientert.

Kvinnene skal ha blitt funnet i et isolert fjellområde rundt 10 kilometer unna en turistlandsby. Foto: Google maps /Skjermdump
Kvinnene skal ha blitt funnet i et isolert fjellområde rundt 10 kilometer unna en turistlandsby. Foto: Google maps /Skjermdump Vis mer

I sjokk

Toubkal-fjellet er et populært turistmål for utenlandske turister, og mange reiser til Imlil, som er et vanlig startpunkt, hvert år for å bestige fjellet.

Området de ble funnet i, skal være et område hvor turister kan ta en pause, før turen går videre mot ei hytte i området, som er det siste stoppet for Toubkal. I tillegg til at det drives jordbruk i området.

Innbyggerne i området er i sjokk, siden mye tyder på at det har vært en kriminell handling, skriver Medias24.

«I dag har det vært kaos i regionen, med mange politifolk i området og helikoptre i lufta. Alle planlagte gåturer er avlyst av sikkerhetsårsaker», skriver nettstedet.

Dagbladet har vært i kontakt med en person som jobber med turister i området.

- Jeg har fått høre at de to kvinnene ble funnet rundt klokka 12 i dag. En norsk og en dansk kvinne. Det er mange turister som går i fjellene her nå, men jeg vet ikke noe mer enn dette, sier han.

Dagbladet følger saken.