Norsk kvinne funnet død i Stockholm

Svensk direktør pågrepet, melder svenske medier.

MISTENKER DRAP: En svensk direktør er pågrepet etter at en norsk kvinne ble funnet død i Stockholm. Politiet mistenker at kvinnen har blitt drept. Video: Expressen Vis mer

To og en halv time etter at naboer ringte nødetatene med meldinger om bråk og skrik fra en leilighet på Södermalm i Stockholm onsdag, fant politiet en død norsk kvinne inne i leiligheten.

På adressen påtraff politiet også en mann i 50-åra, som nå er hovedmistenkt og siktet for å ha drept den norske kvinnen.

Den siktede mannen er en framgangsrik direktør for et svensk selskap med omsetning på flere hundre millioner kroner årlig. Påtalemyndigheten har begjært mannen varetektsfengslet. Fengslingsmøtet vil finne sted i Stockholms tingsrätt fredag klokka 15.00.

- En relasjon

Politiadvokat Maximillian Berg Molin bekreftet overfor Dagbladet fredag formiddag at det er snakk om ei norsk kvinne. Han ønsker ikke å gå inn på alder av fare for identifisering. Ifølge Dagbladets opplysninger har kvinnen vært bosatt i Sverige i flere år.

- Jeg kan opplyse at den pågrepne mannen og den avdøde har en relasjon, uten at jeg vil gå inn på hva slags relasjon det er snakk om, sier Molin.

Det var VG som først meldte om offerets nasjonalitet i Norge.

Politiadvokaten understreker overfor Dagbladet at saken er i en svært tidlig fase.

I mellomtida gjennomfører politiet nå en rekke vitneavhør. Molin vil imidlertid ikke kommentere om eller hvor mange som skal ha sett selve hendelsen.

ETTERFORSKES SOM DRAP: En svensk direktør er pågrepet etter at en norsk kvinne ble funnet død i en leilighet i Stockholm. Politiet har iverksatt drapsetterforskning. Foto: Karin Wesslén / TT
ETTERFORSKES SOM DRAP: En svensk direktør er pågrepet etter at en norsk kvinne ble funnet død i en leilighet i Stockholm. Politiet har iverksatt drapsetterforskning. Foto: Karin Wesslén / TT Vis mer

- Fæle skrik

Politiet mottok en nødsamtale klokka 12.57 onsdag, hvor vitner fortalte at de hadde sett en kniv bli kastet ut av et vindu. Flere naboer hadde hørt skrik og bråk inne fra en leilighet.

- Jeg har aldri hørt så fæle skrik før. Det hørtes virkelig ut som dødsangst. Da jeg kom ut på balkongen så jeg noe, som jeg instinktivt tenkte var en kniv, bli kastet ut fra leiligheten før det landet i bakgården, sa en kvinne til Aftonbladet onsdag.

Likevel skal det ha tatt to og en halv time før politiet kom fram til leiligheten, som ligger på Södermalm i Stockholm, ifølge Expressen. Politiet har i ettertid anmeldt seg selv for mulig tjenestefeil.

- KJENTE OFFERET: Mannen som er siktet for å ha drept en norsk kvinne i Stockholm, kjente offeret, ifølge Stockholms-politiet. Foto: Karin Wesslén / TT / NTB scanpix
- KJENTE OFFERET: Mannen som er siktet for å ha drept en norsk kvinne i Stockholm, kjente offeret, ifølge Stockholms-politiet. Foto: Karin Wesslén / TT / NTB scanpix Vis mer

Framgangsrik direktør

I leiligheten fant politiet den norske kvinnen som ble bekreftet død. På adressen befant det seg også en mann i 50-åra, som ble pågrepet av politiet på stedet. Kort tid seinere bekreftet politiet at de hadde iverksatt drapsetterforskning.

- Det er for tidlig å gå inn på relasjonen mellom de to. Men de kjente hverandre. Så mye kan jeg si, sier politiadvokat Christina Voigt til Expressen.

Den pågrepne mannen beskrives av Expressen som en framgangsrik direktør av et større selskap, som omsetter for flere hundre millioner i året.

Mannen skal ha vært tildekket av blod. Kniven, som politiet mener er drapsvåpenet, ble funnet i bakgården. Denne skal ifølge SVT ha blitt kastet ut av et vindu i leiligheten.

Kriminalteknikere har jobbet på stedet, men svensk politi har vært tilbakeholdne med informasjon om funn på åstedet.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra den siktede mannens forsvarer, advokat Patric Lindblom.