Norsk kvinne funnet omkommet

Den norske kvinnen som var blant de savnede etter ferjetragedien i Hellas, er funnet omkommet, bekrefter Den norske ambassaden i Aten. Tre hedmarkinger og kvinnens ektemann er reddet. 104 mennesker fryktes omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kvinnen som tidligere var meldt savnet, er funnet omkommet, sier ambassadesekretær Lars Andersen i Aten til Dagbladet.no.

- Jeg har ikke snakket med ektemannen hennes, men slik jeg forstår det har han og en agent fra ferjeselskapet funnet fram til kvinnen. Ektemannen har identifisert henne, sier Andersen.

Han fikk melding ved 11.40-tida norsk tid.

- Passasjerlistene er ikke frigitt ennå. Men vi har hørt at de skal være ufullstendige.

I tillegg til kvinnens ektemann, er tre mennesker fra Hedmark reddet etter forliset. Disse er innkvartert på et hotell.

- Tilstanden her er ganske kaotisk, og vi er ikke sikre på at rederiet har skikkelige passasjerlister. Av og til blir du spurt om navn når du går på en ferje, men du blir aldri spurt om nasjonalitet, sier ambassadør Jan Wessel Hegg i Aten til Dagbladet.no.

Det er fryktet at så mange som 104 kan være omkommet i forliset. 60 er funnet omkommet, 44 er fortsatt savnet. Det er ikke kjent om detr er noen nordmenn blant disse. Det skal ha vært 447 passasjerer og 64 besetningsmedlemmer om bord.

Tallet er usikkert fordi ferja hadde vært inne andre øyer der passasjerer hadde gått på og av.

Populært reisemål

Ving Norge har 80 turister i det aktuelle området.

- Dette er øyhoppere, som vi ikke har nøyaktig oversikt over hvor befinner seg til enhver tid. Vi sjekker nå våre egne lister opp mot passasjerlistene. Vi har både enslige, pensjonister og barnefamilier som er påmeldt øyhopping, sier pressetalsmann Andreas Askeland i Ving til Dagbladet.no.

Gikk fort ned

Båten hadde ifølge øyenvitner relativt stor fart da den traff Portes-skjærene cirka. tre kilometer utenfor Paros havn. Skjærene er merket med lys, og en representant for rederiet karakteriserer grunnstøtingen som «uforståelig». Vitner sier den «gikk ned som Titanic».

- Mange ble sjokkert over hvor fort ferja gikk ned. De fleste passasjerene hoppet ikke uti, de ble kastet overbord da den sank, sier øyenvitnet Nick Barvis til BBC.

Flere seilbåter, blant annet en norsk, lokale fiskebåter, et britsk hangarskip, et helikopter og kystvakten deltar i redningsarbeidet sammen med flere hundre frivillige. Det blåser vind med storms styrke i området, og mange overlevende er sterkt nedkjølt og har kuttskader.

Ferja, Express Samini, tilhører rederiet Minoan Flying Dolphins. Ferje ble bygget i 1966, har plass til 1230 passasjerer og 185 biler. Båten er 377 fot lang (115 meter), og veier 4407 bruttotonn

Her er hjemmesiden til rederiet

MANGE SKADER: Mange av de overlevende ble tatt ombord på det britiske hangarskipet HMS Invincible.
BÅTEN: Express Samini gikk på grunn i natt.