Norsk kvinne hengt

Svensk politi trodde først det dreide seg om et selvmord. Nå er eks-samboeren siktet for å ha hengt Ann-Britt Nylund på loftet. Mannen er tidligere dømt for drapsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i januar i år at norske Ann-Britt Nylund ble funnet hengt i sitt hjem i Gøteborg. Politiet trodde først det dreide seg om et selvmord. Men etter at kvinnens familie hadde etterforsket saken, fikk de politiet på andre tanker, skriver VG.

Fant lapp

Familien klarte ikke forsone seg med tanken på at Ann-Britt hadde hengt seg. Kvinner henger seg sjelden, i tillegg hadde kvinnen skrevet en lapp.

«NN har ringt og truet meg flere ganger i dag. Jeg skriver dette i tilfelle noe skulle hende», sto det ifølge Göteborgs-Tidningen på lappen som datteren fikk.

Tekniske undersøkelser av knuten på tauet som kvinnen ble hengt i utløste full drapsalarm. Kvinnen kunne umulig ha hengt seg på egen hånd.

Drapstrusler

Først etter fem måneder ble kvinnens 47 år gamle eks-samboer pågrepet mistenkt for å stå bak drapet. Mannen er drapssiktet, men nekter enhver befatning med dødsfallet.

- Han ble siktet for drapet for halvannen måned siden, og erkjenner ikke straffskyld. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier advokat Carl-Gunnar Sand, mannens forsvarer til VG.

Nylund og siktede traff hverandre for et endel år siden og var samboere et par år. Ifølge broren til avdøde var forholdet konfliktfyllt, og hun skal ha vært redd samboeren.

Mannen er tidligere dømt til seks års fengsel for å ha sendt en brevbombe til sin tidligere kone. Hun fattet mistanke og sendte pakken til politiet. Da de åpnet pakken eksploderte bomben.