Norsk kvinne i 30-årene drept i Berlin - funnet i koffert

En 34 år gammel norsk kvinne ble for tre-fire uker siden drept i Berlin. Liket ble kastet i elva Spree.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Den drepte ble funnet den 13. juni, da en mann trakk i land en koffert som fløt i elva Spree. Da han åpnet den første, fant han nok en koffert - og inne i den lå den døde kvinnen.

Det var imidlertid klart at liket måtte ha ligget flere dager i vannet.

Avisene i Berlin har siden 13. juni publisert bilder av klær og smykker som ble funnet i kofferten. 

Det førte til et titalls tips fra publikum, som bidro til å identifisere kvinnen

Ransaket gjerningssted Onsdag ble den såkalte «kultursjappa Paradise» i Sparrstrasse i bydelen Wedding ransaket av en stor styrke etterforskere, som i åtte timer undersøkte de ni rommene i lokalet. Funn på stedet skal ha gjort det klart for politiet at selve drapet må ha funnet sted der.
 
En 38 år gammel tysk mann som ble anholdt i saken, er satt på frifot etter at han vedgikk å ha vært med på å fjerne bevis fra drapsstedet.

Han skal ha opplyst at han fraktet kofferten med t-banen gjennom Berlin, og kastet den i elva i nærheten av Treptower Park.

Ifølge tysk politi veide kvinnen om lag 50 kilo da hun ble funnet , og var om lag 150 centimeter høy.
 
Chilener etterlyses
- Den antatte gjerningsmannen er av «søramerikansk» opprinnelse.  Han befinner seg på flukt, og mistenkes for å ha drept kvinnen, sier Martin Steltner, som er pressetalsmann hos statsadvokaten i Berlin.
 
Lokalavisa B.Z. melder at den antatte gjerningsmannen er en 38 år gammel chilener. Vedkommende er bror av kvinnen som eier lokalet hvor drapet skal ha funnet sted. Politiet frykter at han kan ha stukket av til hjemlandet og gått under jorda der.
 
Paradiso ble åpnet for tre måneder siden, og skulle være en blanding av kneipe og utstillingssted for alternative kunstnere.
 
«Nordeuropeisk»
Pressetalsmann Martin Steltner hos statsadvokaten i Berlin bekreftet fredag ettermiddag overfor Dagbladet at offeret ble identifisert torsdag, og at det er snakk om en kvinne av «nordeuropeisk opprinnelse». Steltner ville foreløpig ikke bekrefte at det dreier seg om en norsk kvinne.

- Vi ønsker at hennes etterlatte først skal være underrettet, sa Martin Steltner.

Pårørende varslet
Overfor Dagbladet bekrefter norsk UD at kvinnens nærmeste pårørende er varslet om dødsfallet, og at de får tilbud om konsulær bistand.

 LIK:  Inne i denne koffertene lå den døde kvinnen, ifølge den tyske avisa Bild. Foto: Berlin Polizei
LIK: Inne i denne koffertene lå den døde kvinnen, ifølge den tyske avisa Bild. Foto: Berlin Polizei Vis mer

- Vi ble kontaktet av tysk politi fredag som kunne bekrefte at den drepte var en norsk kvinne, sier pressetalsperson i UD Ane Lunde til Dagbladet like etter 01.00 natt til lørdag.

- Utover det, er dette en sak for tysk politi, legger Lunde i UD til.

 KOFFERT:  Den kamuflasjemønstrede kofferten med liket av den norske kvinnen, lå inne i denne svarte kofferten. Foto: Berlin Polizei
KOFFERT: Den kamuflasjemønstrede kofferten med liket av den norske kvinnen, lå inne i denne svarte kofferten. Foto: Berlin Polizei Vis mer