Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk kvinne i 50-åra arrestert i Uganda

Ble tatt med 3,7 kilo heroin, ifølge ugandisk politi.

RANSAKES: Politiet i Uganda ransaker kofferten til kvinnen i 50-åra som har blitt tatt med over 3 kilo heroin. Foto: Myndighetene i Uganda
RANSAKES: Politiet i Uganda ransaker kofferten til kvinnen i 50-åra som har blitt tatt med over 3 kilo heroin. Foto: Myndighetene i Uganda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ugandiske myndigheter bekrefter at de har arrestert og siktet en norsk kvinne i 50-åra for heroinbesittelse.

Kvinnen skal ha blitt stoppet på Entebbe-flyplassen i landet med 3706 gram heroin, ifølge politiet i landet.

Konsulærhjelp

Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Uganda er informert om saken.

- Vi er kjent med at det skal være en norsk borger som er fengslet i Uganda. Ambassaden jobber nå med å få det bekreftet for å kunne tilby den hjelpen vi tilbyr i slike sammenhenger, sier pressekontakt i UD, Ane Lunde, til Dagbladet.

Kvinnen vil bli tilbudt konsulær bistand fra Norges ambassade.

Ifølge ugandisk politi ble kvinnen pågrepet ved bagasjeinnsjekkingen på flyplassen Entebbe like utenfor landets hovedstad Kampala.

Ransaket koffert

Heroinen skal ha vært pakket inn i tre forskjellige poser og teipet sammen. Bilder fra politiets beslag viser flere pakker der narkotikaen skal ha blitt pakket inn. Politiet har også lagt ut bilder av de gjennomsøker det som skal være kvinnens koffert.

Heroinen skal nå bli analysert på et laboratorium i landet, og kvinnen er siktet for ulovlig besittelse av narkotika.

Ifølge politiet skulle kvinnen egentlig på et fly til Brussel da hun ble stoppet.

Dagbladet har gjentatte ganger å få en kommentar til saken fra ugandisk politi, uten hell.

Smuglerute

Entebbe er Ugandas eneste internasjonale flyplass, har hatt omfattende problemer med narkotikasmugling de seinere åra. Politiet har advart mot økt omfang av utlendinger som forsøker å smugle narkotika via flyplassen, samtidig som det de siste åra er blitt avslørt flere politifolk ved flyplassen som har bidratt til smugling.

Blant annet avslørte avisa Daily Monitor i fjor at organiserte grupper med flere høytstående politifolk skal ha bidratt til smugling ut av landet. Flere av disse skal ha blitt pågrepet og suspendert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling