KIDNAPPET : Her ble den 32 år gamle norske kvinnen og hennes palestinske venn Amir Hassan kidnappet fredag. Seks maskerte og væpende menn bortførte paret.. Foto: AFP PHOTO/NTB SCANPIX.
KIDNAPPET : Her ble den 32 år gamle norske kvinnen og hennes palestinske venn Amir Hassan kidnappet fredag. Seks maskerte og væpende menn bortførte paret.. Foto: AFP PHOTO/NTB SCANPIX.Vis mer

Norsk kvinne kidnappet av beduiner

Den norske kvinnen som ble kidnappet på Sinai-halvøya i går, er fortsatt gissel hos beduinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske myndigheter slo umiddelbart alarm, da de ble varslet om den dramatiske kidnappingen av en norsk kvinne på Sinai-halvøya i Egypt i går.

Utenriksdepartementets krisestab har jobbet kontinuerlig med å bistå egyptiske myndigheter.

Kidnappet
Avisa Jerusalem Post skriver at den norske kvinnen er 32 år gammel og at hun reiste inn i Sinai sammen med en palestinsk venn - studenten Amir Hassan (23) med israelsk statsborgerskap.

Hassan skal være registrert som student ved det anerkjente Ben Gurion Universitetet i Beersheva i Israel.

Væpnede menn
Opplysninger som er gjengitt i flere lokale medier, tyder på at Hassan og hans norske kjæreste ble bortført av maskerte menn. Den norske kvinnen og palestineren skal ha vært på vi fra feriestedet Taba - like ved den israelske grensa - til beduin landsbyen Dahab.

Egyptiske sikkerhetskilder opplyser til Jerusalem Post at paret ble stoppet av maskerte og bevæpnede menn i en pick-up, og deretter ført bort.

Etter president Hosni Mubaraks fall for to år siden, skal det ha vært en rekke bortføringer i Sinai.

De lokale mediene mer enn antyder at kidnappingsdramaet kan bli løst i løpet av kort tid. Disse gjerningen skal være basert på at liknende bortføringer har blitt løst i løpet av forholdsvis kort tid.

- Ingen politisk handling
Israelske myndigheter mener at kidnappingen ikke har noe å gjøre med det anstrengte forholdet mellom Israel og Egypt.

- Etter vår oppfatning er dette en kriminelle og ikke en politisk motiver handling, sier en sikkerhetskilde til Jerusalem Post.

For noen uker siden ble landsjefen til oljeselskapet Exxon Mobil og hans kone kidnappet. Denne og andre kidnappinger ble løst, og gislene frigitt i løpet av få dager.

Krever slektning løslatt
Kidnapperne skal nå ha krevd at ett familiemedlem som sitter fengslet i Egypt blir løslatt. Slektningen skal sitte fengslet for narkotikaforbrytelser.

- Det er egypterne som forsøker å løse saken. Utenriksdepartementet (UD) bistår med opplysninger og informasjon egypterne ønsker, sier pressevakt Svein Atle Michelsen i UD til Dagbladet.

- Det er satt krisestab både i UD og ved ambassaden i Kairo, bekrefter pressevakt Michaelsen.

Dagbladet får bekreftet at kvinnens norske familie er varslet, og holdes løpende orientert om mulig utvikling av kidnappingsdramaet.

Amir Hassan skal ha vært i telefonisk kontakt med sin familie i Nazareth, og fortalt at han var i forholdsvis fin form.

 FORHANDLER:  Beduinlederen Mohamed Suleiman i Mzena-stammen i Dahab-området på Sinai-halvøya, forhandlinger med stammen til kidnapperne, for å få frigitt den norske kvinnen (32) som er kidnappet. Foto:Privat
FORHANDLER: Beduinlederen Mohamed Suleiman i Mzena-stammen i Dahab-området på Sinai-halvøya, forhandlinger med stammen til kidnapperne, for å få frigitt den norske kvinnen (32) som er kidnappet. Foto:Privat Vis mer