DØDE: En kvinne og et lite barn er funnet døde i den svenske byen Arboga mandag formiddag. Det er uvisst om det dreier seg om en forbrytelse eller en ulykke. 
Foto: Peter Arwidi / SCANPIX
DØDE: En kvinne og et lite barn er funnet døde i den svenske byen Arboga mandag formiddag. Det er uvisst om det dreier seg om en forbrytelse eller en ulykke. Foto: Peter Arwidi / SCANPIXVis mer

Norsk kvinne og barn funnet døde

Svensk politi mistenker drap, etter at de to ble funnet døde i leiligheten i Arboga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den norske kvinnen og hennes barn ble funnet døde hjemme i leiligheten ved lunsjtider i dag. En time tidligere hadde en person ringt og varslet at det lå to døde personer i leiligheten, som ligger i det sentrale Arboga i Västmanland i Midt-Sverige.

Vaktleder ved desken på Kripos bekreftet i kveld at norsk politi jobber med å varsle pårørende i forbindelse med dødsfallene i Arboga.
- Vi jobber med å varsle pårørende, men hvor de pårørende befinner seg, vet vi ikke, sier vaktlederen til Dagbladet.
Hun bekrefter at Kripos har blitt kontaktet av svensk politi med anmodning om å bistå i saken.

Mistenker drap - Mora er omkommet i Sverige. Politiet på Sunnmøre har mottatt anmodning fra Kripos om å varsle pårørende, sier lensmannen i Sula, Frode Haugen til Dagbladet. Han sier til Dagbladet at politiet, med bistand fra prest, nå i kveld jobber med dette.

-Det vil nok ta litt tid, for hun har vært bosatt flere steder på Sunnmøre, sier Haugen til Dagbladet.

Det er fortsatt uklart hva som har skjedd, men svensk politi mistenker at det dreier seg om drap. Politiet vil ikke gi opplysninger om hvem som meldte fra om dødsfallene og hva som ble sagt på telefon da det ble varslet om dødsfallene.

— Vi avventer resultatene fra den tekniske undersøkelsen. Det er ikke sikkert at vi får svar på det før i morgen, sier Terje Lund i Västmanland-politiet til Aftonbladet.

Ifølge den svenske avisa skal det ikke være spesielle funn på stedet som gjør at politiet mistenker at det kan dreie seg om drap.

Den norske kvinnen skal ha bodd i leiligheten i flere år.

En kvinne som kjente den døde norske kvinnen, sier hun har problemer med å fatte hva som har skjedd.

- Vi fikk barn samtidig og har ofte møttes ute på gårdsplassen. Hun var alltid glad og en fantastisk mamma. Hun elsket sitt barn og var så stolt. Jeg forstår ikke hva som har skjedd, sier kvinnen til Aftonbladet.