Norsk kvinne savnet

Over 600 mennesker fryktes omkommet etter et fergeforlis utenfor Senegal. En norsk kvinne fryktes å være blant de omkomne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til i går gikk passasjerferga «MS Joola» rundt i sterk vind og sjø på vei fra den sørlige delen av Senegal til hovedstaden Dakar i den nordlige delen.

- Vi har fått informasjon om at norsk kvinne skal ha befunnet seg i området, og kanskje har vært på denne fergen. Vår ambassade i Elfenbenskysten jobber nå med å sjekke dette, sier fungerende pressetalsmann Erling Rimestad i Utenriksdepartementet til Dagbladet.no.

Så langt er det ifølge NTB funnet 104 overlevende etter at den senegalesiske ferga «MS Joola» gikk rundt i sterk vind natt til i går. Andre kilder opererer med drøyt 60 overlevende. Totalt skal det ha vært nærmere 800 personer om bord i den tyskbygde ferga fra 1990. Den er er sertfisert for ca. 550 passasjerer.

Båten skal ha gått rundt i løpet få av minutter.

- Det var forferdelig, vi kunne høre folk skrike under oss, sier senegaleseren Moussa Ndong, en av de overlevende som måtte klamre seg til den kullseilte ferja i flere timer før de ble reddet av noen fiskebåter. Over 600 mennesker kan ha mistet livet.

Så langt skal det være brakt inn 41 omkomne. Dykkere jobber nå med å få ut flere før ferga synker helt. De fleste passasjerene skal ha vært senegalesere, men det skal være to europeere av ukjent nasjonalitet blant de omkomne.

Senagal deles nesten i to av Gambia. Ferga var på vei fra Ziguinchor i sør til hovedstaden Dakar, som ligger i den nordlige del av Senagal. Fakta om fartøyet

FÅ OVERLEVENDE: En lege intervjuer en av de overlevende etter forliset.
NYOVERHALT, MEN OVERFYLT: Den var nyrestaurert, og flere av de pårørende hevdet at båten var blitt satt i trafikk igjen før den var helt klar.