Foto: REUTERS/Afolabi Sodtunde/SCANPIX
Foto: REUTERS/Afolabi Sodtunde/SCANPIXVis mer

- Norsk kvinne skadd i bombeangrep

Minst 16 drept i eksplosjon i FNs hovedkontor i Nigeria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En norsk kvinne skal være blant de skadde, etter at FN-hovedkvarteret i Nigerias hovedstad Abuja ble utsatt for et bombeangrep i dag, melder Aftenposten. Det siste tallene på drepte er 16, ifølge BBC.

- Det eneste vi vet, er at vi har fått melding om at en norsk person er skadd. Ambassaden undersøker saken. Vi har ikke fått melding om at flere norske er berørt. Vi ønsker ikke å gi flere opplysninger akkurat nå, sier pressevakt Marte Lerberg Kopstad ved Utenriksdepartementet (UD) til Dagbladet.

Ytterligere detaljer om kvinnen eller hennes tilstand er foreløpig ikke kjent. Den norske ambassaden i Abuja ønsker ikke å kommentere hendelsen overfor Dagbladet.

Enkelte kilder melder om rundt 20 sårede og drepte, etter at en bil med sprengstoff ifølge øyenvitner dundret gjennom porten og inn i bygningen som rommer rundt 400 ansatte fredag formiddag.

«Da smalt det,» sier et øyenvitne til nyhetsbyrået AFP, og forteller at det så ut som et selvmordsangrep.

- Det er mange som fortsatt er fastklemt i bygningen og vi trenger en kran for å få dem ned, sier en ikke navngitt FN-ansatt til nyhetsbyrået.

- Mange er drept. Det føltes som om eksplosjonen kom fra kjelleren, sier UNICEF-ansatte Michael Ofilaje.

Et øyenvitne sier til nyhetsbyrået at en hel fløy av det treetasjers store bygget er blåst bort.

Nigeria, som har 150 millioner innbyggere, har vært splittet av et hovedsakelig kristent sør og muslimske nord. De siste månedene har det vært et økt trusselbilde fra den radikale muslimske gruppa kalt Boko Haram.

De ønsker å innføre strenge sharia-lover i Nigeria.Boko Haram har ifølge AP gjennomført flere drap og bombeangrep, blant annet et angrep mot politihovedkvarteret i hovedstaden i juni.

Saken oppdateres.