Norsk kvinne tatt for millionsvindel i Spania

15 000 godtroende turister lurt av timeshare-liga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Spansk politi har rullet opp en svindlerliga som er mistenkt for å ha lurt 18 millioner euro (over 140 millioner kroner) fra så mange som 15 000 godtroende turister på Solkysten. Blant de åtte arresterte er en norsk kvinne, melder NTB.

Kvinnen skal være gift med den antatte hovedmannen i ligaen, en sørafrikansk statsborger. De øvrige arresterte kommer fra Storbritannia og Belgia.

Svindelen skal ifølge politiet ha foregått ved at timeshare-eiere ble kontaktet av ligaen, som tilbød seg å hjelpe til med å selge andelen i leilighetene. Svindlerne overtalte turistene til å betale dokumentavgifter og skatter for transaksjonene, som aldri fant sted. Andre ganger solgte ligaen timeshare-leiligheter de ikke eide, til flere forskjellige kjøpere, ifølge den baskiske nettavisa EITB24.

De frekke svindlerne nøyde seg imidlertid ikke alltid med å lure timeshare-eierne én gang: Etter svindelen tok de kontakt med ulykkelige ofre og utga seg for å representere en innsamlingsaksjon som samlet inn penger til - nettopp - ofrene for timeshare-svindlerne.

Ligaen, som har vært virksom siden 2000, har brukt mer enn 300 dekkselskaper og over 1000 ansatte for å gjennomføre svindelen, sier Málaga-politiet i en pressemelding.

De fleste svindelofrene skal være briter, men det er en stor sjanse for at også nordmenn, som også eier mange timeshare-andeler på Solkysten, er blitt lurt trill rundt av ligaen.

FRISTENDE: Den spanske Solkysten er et attraktivt reisemål for forfrosne nordeuropeere. Her fra stranda i Fuengirola.