Norsk lasteskip delte japansk fiskebåt i to

Nå avsluttes søket etter kapteinen som ble meldt savnet etter kollisjonen.

MULIG KOLLISJON: Det norske fartøyet NOCC Oceanic ble beordret til nærmeste havn, etter at kapteinen av en fiskebåt er meldt savnet etter det som skal være en mulig kollisjon. Hendelsen skal ha funnet sted ved kysten av Miyagi, Japan. Skjermdump: Google Maps
MULIG KOLLISJON: Det norske fartøyet NOCC Oceanic ble beordret til nærmeste havn, etter at kapteinen av en fiskebåt er meldt savnet etter det som skal være en mulig kollisjon. Hendelsen skal ha funnet sted ved kysten av Miyagi, Japan. Skjermdump: Google MapsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et Norwegian Car Carriers-fartøy har vært involvert i en kollisjon med en fiskebåt, hvor båten brakk i to og kapteinen ble meldt savnet.

Det melder den japanske kystvakta.

Det enorme, norske fartøyet skal ha truffet fiskebåten da den var ute og fisket tunfisk utenfor Miyagi, Japan, søndag.

- Vår dypeste medfølelse I en oppdatert pressemelding torsdag ettermiddag, skriver norske NOCC at søket etter kapteinen som ble meldt savnet, avsluttes.

«Vi ønsker å uttrykke vår dypeste medfølelse med Yoshizawas familie, kolleger og mannskap,» skriver de.

Det norske fartøyet, NOCC Oceanic, ble like etter ulykka beordret til nærmeste havn for undersøkelser, inkludert kontroll av skroget. Fartøyet ankom havnen samme kveld, og ble fram til i går, onsdag, undersøkt av eksperter.

«Den japanske kystvakta begynte undersøkelsen mandag morgen, og skal ha funnet skader i baugen - noe som indikerer fysisk kontakt med et objekt. Etterforskningen pågår», skrev NOCC i en tidligere pressemelding.

- Kolliderte søndag Nå er det altså bekreftet at den skipet og fiskebåten kolliderte.

«NOCC Oceanic og Yujin Mari no. 7 kolliderte søndag 23. juli. Kollisjonen fant sted rundt 300 kilometer øst fra kysten og Ishinomaki i Miyagi.»

Ifølge The Maritime Executive, som siterer kystvakta i Japan, skal åtte personer ha blitt reddet av søsterskipet Yoshi Maru No. 55 like før klokka 14 samme dag, den 23. juni.

- Merket ikke kollisjonen Ifølge den japanske nettavisa Kahoku sa kapteinen på NOCC Oceanic at han ikke merket noe til en mulig kollisjon. Heller ikke andre i mannskapet skal ha hørt eller sett noe som tydet på at de traff fiskebåten.

Ifølge Japans sjette største avis, ble det i undersøkelsene av fartøyet funnet hvit maling i baugen på det norske skipet, som skal samsvare med malingen på fiskeskøyta.

NOCC Oceanic er nå på vei til Østkysten av USA, ifølge pressemeldinga, og kystvakta fortsetter etterforskningen, ifølge pressemeldinga.

NOCC OCEANIC: Det er det norske lasteskipet Norwegian Car Carriers (NOCC) Oceanic som skal ha vært involvert i en mulig kollisjon med en japansk fiskebåt, søndag. Foto: NOCC
NOCC OCEANIC: Det er det norske lasteskipet Norwegian Car Carriers (NOCC) Oceanic som skal ha vært involvert i en mulig kollisjon med en japansk fiskebåt, søndag. Foto: NOCC Vis mer