Norsk lasteskip står i brann

Det norske lasteskipet Hual Europe står i full fyr utenfor Yokohama i Japan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skipet gikk på grunn for nesten to måneder siden, men kunne ikke fjernes fordi det var for skadd. I går brakk hele skipet i to under en kraftig storm.

- Det har vært inntakt helt til nå, men det dårlige været i går førte til at det brakk, sier administrerende direktør Thor Jørgen Guttormsen i det norske driftsselskapet Höegh Fleet Services til Dagbladet.no.

Skipet tok fyr etter at det brakk klokka 21.30 i går kveld norsk tid. Brannårsaken er ikke kartlagt, men skipet har 4000 biler om bord, og det spekuleres over om årsaken til brannen kan være at bilbatterier antente bensinen.

Japanske myndigheter jobber nå for å redusere miljøskadene så mye som mulig. Det meste av de 1000 tonn med bunkersolje som skipet hadde om bord, lekket ut i perioden etter grunnstøtingen 1. oktober.

- Vi har ikke fått rapporter om noen alvorlige lekkasjer, men røykutviklingen er stor. Det skyldes sikkert at bildekkene har tatt fyr, sier Guttormsen.

Skipet ligger nære land, og mellom ti og tjue boliger er evakuert på grunn av røyken.

Hual Europe ble rammet av tyfonen «Higos» mens den var på vei til Panama med de 4000 bilene. Japanske myndigheter beordret skipet av av havna i Yokohama da den usedvanlig kraftige tyfonen nærmet seg, og det 200 meter lange skipet grunnstøtte. Et filipinsk besetningsmedlem ble lettere skadd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer