Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk lavprishotell sikter mot Europa

Hotellkonseptet Citybox er en gullgruve for eierne, selv om hotellprisene deres er lavere enn hos de store kjedene.

Ambisjoner: Eier og styreleder i hotellkjeden Citybox, Martin Smith-Sivertsen, vil vokse og har kastet sine øyne på konkrete prosjekter utenfor Norge. Foto: Finansavisen.
Ambisjoner: Eier og styreleder i hotellkjeden Citybox, Martin Smith-Sivertsen, vil vokse og har kastet sine øyne på konkrete prosjekter utenfor Norge. Foto: Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: Nå vurderer den norske lavprishotell-kjeden etablering utenfor Norge, skriver Finansavisen.

Bergens-familien Smith-Sivertsen har leid ut rom for en rimelig penge i 20 år, men det var først med etableringen av hotellkonseptet Citybox i 2006 at det ble skikkelig god butikk.

– Siden da har vi tjent penger fra første dag, sier Martin Smith-Sivertsen, største eier og styreleder i Citybox.

Kutter i alle ledd

Selskapet driver nå to lavprishoteller plassert like ved togstasjonene i Bergen og Oslo sentrum. I fjor omsatte de to hotellene for 63 millioner kroner til sammen og satt igjen med 10 millioner kroner i resultat før skatt.

En driftsmargin på 16 prosent er det få hotelldrivere i Norge som kan levere. I år vil omsetningen stige ytterligere når de åpner 65 nye rom i Bergen neste måned. Da kan hotellselskapet skilte med totalt 336 rom i Norge.

Hemmeligheten bak suksessen er strikt kostnadskontroll, en liten administrasjon, ubetjent resepsjon, færre ansatte enn på vanlige hoteller, ingen frokostservering i egen regi og ingen TV eller minibar på rommene.

Under 100 euro natten

I hotellkorridorene møter Finansavisen flere gjester. Et spansk-østerriksk par er på ferie noen dager i Oslo og fant hotellet på Booking.com.

– Vi valgte det fordi et rom koster oss under 100 euro natten, noe som er rimelig i Norge. Vi er mer enn fornøyd, og det gjør ikke noe at det ikke er TV på rommet. Da kommer vi oss bare tidligere ut og får sett mer av Oslo, sier de.

Slike tilbakemeldinger gleder hotelleieren.

Vil ut av Norge

Han ønsker å utvide med flere hoteller, slik at flere kan bo hos Citybox. Hovedutfordringen er å finne egnede ledige bygg med plass til minst 100 rom, som ligger sentralt plassert i en stor by.

– Vi vil gjerne utvide i Bergen og Oslo, men ser også på mulighetene til å etablere oss utenfor Norge.

At varemerket ikke er kjent i andre land bekymrer ham ikke. Markedsføringen vil søkemotorene ta seg av.

– Jeg kan ikke si så mye ennå, fordi vi ikke har signert noen avtaler, men vi undersøker noen konkrete prosjekter i andre europeiske byer, sier Smith-Sivertsen.

Flere økonominyheter:
Har tjent flere hundre millioner på eiendom

Sluttet uken i pluss, men Trump truer