REPRESENTERER DEN NORSKE LEGEN: Kjendisadvokat Advokat Leif Silbersky.
Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
REPRESENTERER DEN NORSKE LEGEN: Kjendisadvokat Advokat Leif Silbersky. Foto: Pontus Lundahl / ScanpixVis mer

Norsk lege etterforskes for dødshjelp i Sverige

Legen ble suspendert fra stillingen sin i november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En norsk lege etterforskes for aktiv dødshjelp i Sverige, melder NRK. Legen ble suspendert fra stillingen sin i november. Det var en pårørende, som også er lege, som varslet sykehuset om den norske legen. Kvinnen besøkte moren på sykehuset og opplevde at hun døde da hun var på besøk.

Ifølge den skriftlige klagen hun har levert, så skal den norske legen ha sagt at «hun fikk hjelp på veien». Legen skal også ha fortalt at han hadde gitt den avdøde en injeksjon av kalium.

- Etter en vurdering av innholdet i brevet, har vi bestemt oss for å overlevere det til politiet for videre etterforskning, sier sjeflege Styrbjörn Östberg til Sveriges Radio.

Det er satt i gang en gjennomgang av journalene på avdelingen der legen jobbet, som viser saken kan ha et større omfang. Den norske legen har anslått dødstidspunktet for 13 pasienter som har stemt veldig godt overens med dødstidspunktet, melder Sveriges Radio.

Legen har engasjert kjendisadvokaten Leif Silbersky til å forsvare seg. Han er svært krenket over at de mistenker ham for å ikke ha gjort et yrkesmessig akseptabelt arbeid, sier advokaten til NRK.

Statsadvokat Johan Henningson mener det er grunn til å mistenke nordmannen for drap.

Dagbladet kommer med mer.