Norsk lege kurset nynazister i førstehjelp

Nå kan Eirik Solheim (36) miste jobben på grunn av sitt politiske kontaktnett.

GÅRDBRUKER PÅ SI: Ved siden av jobben på Sørlandet sykehus Arendal driver Eirik Solheim (36) en liten gård i nabokommunen Tvedestrand. Foto: TORE-ANDRÉ BAARDSEN / FÆDRELANDSVENNEN
GÅRDBRUKER PÅ SI: Ved siden av jobben på Sørlandet sykehus Arendal driver Eirik Solheim (36) en liten gård i nabokommunen Tvedestrand. Foto: TORE-ANDRÉ BAARDSEN / FÆDRELANDSVENNEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bør politiske kontakter og engasjement være utslagsgivende for om man er egnet som lege eller ei? Det skal Statens helsetilsyn nå ta stilling til, etter at Agder-legen Eirik Solheim (36) kurset svenske og norske nynazister i førstehjelp tidligere i år, skriver Fædrelandsvennen.

Solheim var på 1990-tallet leder for den mye omtalte høyreekstreme organisasjonen Viking, men brøt ut av gruppa og har siden utdannet seg til lege. Nå jobber han ved Sørlandet sykehus Arendal og spesialiserer seg innen psykiatri.

Prinsipielt viktig Det er Fylkeslegen i Agder som har bedt Helsetilsynet se på saken etter å ha blitt oppmerksom på Solheims kursing av nynazistene, som fant sted i Norge i januar. Helsetilsynet skal vurdere om Solheims lefling med miljøet er «egnet til å svekke hans troverdighet og tillit som helsepersonell», i samsvar med en ny bestemmelse av 2005.

Det er imidlertid ingen tvil om at Solheim har gjort en god jobb som lege; det foreligger ingen klager på hans faglige innsats.

- Spørsmålet er dypest sett om en som meg, som har dissidentbakgrunn, kan få jobbe som lege, sier 36-åringen i et intervju med Fædrelandsvennen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer