Norsk lege og kona drept i USA

Sønnen siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske pensjonerte legen Terje Reidar Buggeland (70) og kona Margaret (76), også hun lege, ble funnet drept hjemme i sitt hjem i Kentucky 21. september, skriver VG Nett.

Deres sønn Erik Buggeland (35) er siktet for drapene.

Saken har vært behørig omtalt i amerikanske medier, men har altså først nå kommet norsk presse for øre.

Funnet av storebroren Det var parets andre sønn Steven Buggeland (45) som ringte 911 og meldte fra:

- Mor og far ligger på golvet, og broren min er borte, fortalte han alarmsentralen i Elizabethtown, ifølge den lokale nettavisa whas11.com.

35-årige Erik, som ifølge AP er diagnostisert med paranoid schizofreni og bodde med foreldrene, skal ha påført dem slag og stikkskader. Han ble pågrepet i morens bil i nabostaten Tennesse halvannen uke etter drapene og først i slutten av forrige måned utlevert til Kentucky.

Uklart motiv Motivet for drapene er ikke klart, og ifølge whas11.com har retten problemer med å få Erik Buggeland til å svare på skyldspørsmålet. Dommeren registrerte til slutt en «ikke skyldig»-erklæring fra 35-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer