Norsk leiesoldat politianmeldt

En 44 år gammel familiefar fra Oslo er anmeldt til politiet av Miljøpartiet De Grønne for i tre måneder å ha operert som snikskytter i UCK-geriljaen i Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske mannen sto anonymt fram i Oslo-posten i går og fortalte at han ikke vet hvor mange liv han har på samvittigheten. I ettermiddag leverte Miljøpartiet De Grønne en anmeldelse til Oslo politikammer, da de mener at denne type aktiviteter utenfor landets grenser er i konflikt med flere internasjonale konvensjoner og avtaler.

- På bakgrunn av 44 åringens historie er det helt på det rene at påtalemyndigheten vil vurdere etterforskning og straffeforfølgelse, sier riksadvokat Tor-Axel Busch til VG. Han legger til at det er politimesteren i Oslo som vil bli pålagt den vurderingen.

Informasjonssjef ved Oslo politidistrikt Liv Merete Wiger sier at hun ikke kjenner til anmeldelsen fra Miljøpartiet De Grønne. Hun bekrefter at politiet har startet arbeidet med å avklare videre prosedyre i saken, men sier at det er for tidlig å trekke noen konklusjoner.

Ifølge VG er politiet i de andre nordiske landene i gang med arbeid med lignende saker. En finsk og en dansk statsborger sitter fengslet i Finland og Danmark siktet for å ha drept sivile borgere i Kosovo.

(NTB)