Norsk lokalt bryggeri i navnekrig med internasjonal ølgigant

Bryggeriet bak Sol mener Tor Egils SØL likner altfor mye.

SER DU LIKHETEN? Den meksikanske ølgiganten Cuauhtémoc Moctezuma mener ølet til Tor Egil Sebulonsen likner altfor mye på deres egen. Foto: Privat, produsentene
SER DU LIKHETEN? Den meksikanske ølgiganten Cuauhtémoc Moctezuma mener ølet til Tor Egil Sebulonsen likner altfor mye på deres egen. Foto: Privat, produsentene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det lille norske bryggeriet Senja Øl Bryggeri er i navnekrig med den meksikanske ølgiganten Cuauhtémoc Moctezuma. Meksikanerne mener at det norske bryggeriets pilsner SØL (forkortelse for «Senjas øl») har et navn som er altfor likt deres egen verdenskjente øl Sol. Derfor krever de at det norske ølet skifter navn.

- Jeg kunne ikke tro mine egne øyne da jeg fikk brevet, sier daglig leder i bryggeriet, Tor Egil Sebulonsen, til Dagbladet.

Han har drevet et mikrobryggeri i flere år, men i 2013 gikk han sammen med to venner og stiftet Senja Øl Bryggeri.

Det var Troms Folkeblad som først omtalte saken. Den er seinere blitt sitert av Nord 24.

- Utnytter merkenavnet - Vi har gjort alt etter håndboka og registrerte merkevaren SØL i Patentstyret. Da fikk vi innsigelser fra det meksikanske bryggeriet om at navnet var veldig likt Sol, som de eier.

I innsigelsen som er sendt inn til Patentstyret fra Cuauhtémoc Moctezumas norske representant, står det:

«Det er åpenbart at det foreligger en urimelig utnyttelse av vår klients velkjente merke, ettersom bruken av det søkte merket gir en assosiasjon til det velkjente merket. Likheten fører til at den berørte kundekretsen forbinder merkene med hverandre, eller skaper en sammenheng mellom dem. Vår klients merke SOL er dessuten et meget velkjent varemerke for øl og har krav på utvidet vern.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.