Norsk los sitter fast på libysk oljeinstallasjon

Frykter for sitt liv og bønnfaller om hjelp til å komme seg ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paulsen har de siste 15 årene jobbet som los på oljeterminalen i Zueitina, der han sitter fast sammen med 63 andre utlendinger, melder VG Nett.

Nordmannen frykter at oljeterminalen vil bli angrepet av både opprørere og regjeringstro styrker.

- Vi fikk akkurat melding på BBC om at opprørere har tatt kontroll over oljeinstallasjonene i Ras Lanuf og Marsa el Brega. Det er bare 35 kilometer herfra. Nå er vi så nervøse at vi er i ferd med å gå i senk. Vi er i sjokk nå, sier Paulsen til nettavisen.

- Kadhafi har sagt at han vil ødelegge installasjonene. Vi er helt fullastet med olje, og vi har fulle gasstanker. Hvis noe går i lufta her, så er det god natt, sier han.

Paulsen forteller at han og de andre utenlandske kollegaene i flere dager har forsøkt å komme seg bort uten å lykkes. Han og kollegaene fortviler over at det ikke er kommet noen håndfast hjelp fra norsk UD eller fra regjeringene til de andre utenlandske borgerne ved basen.

- Jeg har hatt kontakt med UD en rekke ganger. De sier de skal gjøre noe, men ingenting skjer. De mener jeg må komme meg til Tripoli, men det er 280 mil unna, og det skjer så mye på den strekningen, sier Paulsen.

Kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i UD sier til VG Nett at norske myndigheter fortsetter å lete etter løsninger for å få hjulpet Paulsen ut av Libya.

(NTB)