Norsk luksusbil tatt av svensk toll

Bilen, verdt 10 millioner kroner, har i åtte måneder vært i den svenske tollens forvaring eieren nekter å betale 2,2 millioner kroner i toll og moms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Bilen, en Koenigsegg CCX Edition, tilhører den norske millionæren og tidligere Europris-eieren Dag Høili, som i vinter ville frakte bilen til fabrikken i Ängelholm for service før han fraktet den videre til Tyskland for å selges, skriver Sydsvenskan.

Men ved grensa i Svinesund slo tollen til. Nå blir transportfirmaet som fraktet bilen, avkrevd 600.000 kroner i toll og 1,2 millioner kroner i moms.

Transportøren Hyllinge Bud & Transport nekter å betale og mener at slik betaling er eierens ansvar. Saken endte derfor i retten i Malmö som ga tollvesenet rett.

Transportfirmaet, som frykter konkurs, er opprørt og anker saken, mens Dag Høili er fortørnet over at tollen har tatt bilen hans.

- Det er helt utrolig. Jeg har betalt moms i Norge, og da kan de ikke kreve at jeg skal betale moms i Sverige også. Bilen skulle bare fraktes gjennom Sverige for å selges i Tyskland. Det har aldri vært tale om at den skulle bli i Sverige, sier han.

Han sier problemet er at bilen ble fraktet på en lastebil som kjørte på grønt. Hadde sjåføren kjørt bilen selv, hadde ingen reagert.

(NTB)