Norsk mangemillionær og frimurer åpner opp om nytt parti og middagen med Frp-toppene:
- Dette er fjæra som ble til ti høns

Han ble styrtrik over natta. Nå jobber frimureren Mikkel Dobloug i kulissene for å skape et nytt norsk sentrumsparti.

TALSPERSON: Mikkel Dobloug har tatt på seg jobben med å være talsperson og initiativtaker for det nye partiet, men sier han ikke har tenkt å ha noen rolle i det hvis han lykkes i å få det på beina.  FOTO: JORONN SAGEN ENGEN
TALSPERSON: Mikkel Dobloug har tatt på seg jobben med å være talsperson og initiativtaker for det nye partiet, men sier han ikke har tenkt å ha noen rolle i det hvis han lykkes i å få det på beina.  FOTO: JORONN SAGEN ENGEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det startet med at Finansavisen i september viet sin forside til koblingen mellom et nytt parti kalt Alliansen og Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde.

Den profilerte Frp-politikeren og kona hans skal nemlig ha vært gjester på en middag hvor opprettelsen av partiet ble diskutert - noe som er blitt oppfattet som illojalt fordi begge har verv for Frp.

Nå åpner initiativtaker Mikkel Dobloug opp om det nye partiet og middagen med Frp-paret.

- Vi pratet politikk, forsvar og om samfunn generelt. Da temaet Alliansen kom på bordet forlot de selskapet, da de ikke ville være med på noe slikt, hevder Dobloug.

Han støtter altså forklaringen til ekteparet Tybring-Gjedde - som hele tiden har hevdet at de forlot møtet med en gang det nye partiet ble diskusjonstema.

Avviser at Tybring-Gjedde har rolle

Dobloug avviser dessuten at Tybring-Gjedde var tiltenkt en sentral rolle i det nye partiet, slik kilder antydet overfor NRK forrige uke.Og sier Tybring-Gjedde aldri fikk se møteinvitasjonen NRK omtalte, som gjest og investor Jan Petter Sissener skal ha fått til møtet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer