Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norsk mann (21) savnet i Amsterdam siden fredag

Ble behandlet av ambulansepersonell seint på natta og sluppet av ved hotellet. Siden har ingen sett ham.

SAVNET I AMSTERDAM. En 21 år gammel mann fra Rogaland har vært savnet i Amsterdam siden natt til fredag. Foto: Politiet i Amsterdam
SAVNET I AMSTERDAM. En 21 år gammel mann fra Rogaland har vært savnet i Amsterdam siden natt til fredag. Foto: Politiet i Amsterdam Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den unge nordmannen fra Rogaland var på tur i Amsterdam sammen med en venn. De var sammen på nattklubben Escape i den nederlandske hovedstaden inntil 21-åringen forlot utestedet for å oppsøke en minibank i totida natt til fredag.

Det var den norske vennen som kontaktet politiet. 

Dagbladet har vært i kontakt med kameraten som opplyser at han fortsatt befinner seg i Amsterdam med foreldrene til den savnede 21-åringen. De ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

- Han [kameraten] ringte oss da 21-åringen ikke dukket opp på hotellet, sier pressekontakt Esther Izaks i Amsterdam-politiet til Dagbladet.

Fikk ambulansehjelp De to bodde på Amsterdam Marriott Hotel som ikke ønsker å uttale seg til Dagbladet. Lokalpolitiet opplyser nå at den savnede nordmannen er observert etter at han forlot kameraten på utestedet.

- Vi har overvåkingsbilder av at han blir sluppet ut av en ambulanse i nærheten av hotellet i femtida om natta. Han følte seg ikke så bra. Ambulansepersonellet behandlet ham og vurderte det som ok å slippe ham av ved hotellet. Overvåkingsbilder viser at han går mot hotellet, men han kom seg trolig aldri dit, sier Izaks.

Politiet sier 21-åringen i så måte ble borte to ganger på samme natt, og de leter etter ham fremdeles.

- Vi har fått noen tips fra publikum som mener de kan ha sett ham morgenen etter, deriblant en bussjåfør som kan ha sett ham i nitida. Vi etterforsker fremdeles disse opplysningene, sier Esther Izaks.

Amsterdam-politiet sier også i et intervju til den nederlandske TV-kanalen AT5 at de vurderer å sette inn dykkere for å søke etter 21-åringen dersom de får tydeligere informasjon fra eventuelle vitner om hvor de skal lete.

Kripos underrettet Kripos opplyser Dagbladet om at de er kjent med saken, og at de blir holdt underrettet av nederlandsk politi.

Utenriksdepartementet (UD) sier familien til savnede får bistand av ambassaden i Amsterdam i kommunikasjonen med lokalpolitiet.

Nederlandsk politi har etterlyst den savnede nordmannen med navn og bilde.

- Familien har bedt oss instendig om å formidle deres ønske om at familiens navn ikke blir gjengitt i media, sier pressevakt Rune Bjåstad i UD.

- Foreldrene i Amsterdam Den nederlandske avisa Telegraaf skriver at den unge nordmannen forlot Escape på Rembrandtplein klokka to om natta uten jakke, for å ta ut penger.

Videre skriver avisa at han ble behandlet av ambulansepersonell klokka fire om natta før de satte ham av ved hotellet. Der blir han fanget opp av hotellets kameraer.

Også Telegraaf skriver at en bussjåfør skal ha sett 21-åringen klokka ni fredag morgen ved sentralstasjonen, samme morgen han ikke skal ha dukket opp til flyet sitt.

Han skal ha hatt på seg en lyseblå jakke, en mørk olabuksa og mørkeblå Lacoste-sko. Telegraaf beskriver nordmannen som tunghørt og opplyser om at foreldrene hans skal være i Amsterdam for å bistå med letingen.

LETER ETTER SAVNET NORDMANN: En 21 år gammel norsk mann har vært savnet i Amsterdam siden fredag, opplyser pressekontakt Esther Izaks i Amsterdam-politiet. Foto: Politiet i Amsterdam
LETER ETTER SAVNET NORDMANN: En 21 år gammel norsk mann har vært savnet i Amsterdam siden fredag, opplyser pressekontakt Esther Izaks i Amsterdam-politiet. Foto: Politiet i Amsterdam Vis mer