Norsk mann (54) døde under klatretur på Kilimanjaro

Ble syk på vei mot toppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En 54 år gammel norsk mann døde lørdag under en klatretur på fjellet Kilimanjaro i Tanzania, skriver nyhetsbyrået Xinhua.

Ble syk

Den lokale politisjefen sier at mannen ble syk på vei opp fjellet og at han døde i en av campene på vei til toppen.

- Utenriksdepartementet er kjent med at en norsk borger har omkommet i Tanzania, skriver pressevakt Astrid Sehl i en e-post til Dagbladet.

Sehl viser til lokale myndigheter for ytterligere informasjon, men bekrefter at mannens pårørende er varslet om dødsfallet.

- Utenrikstjenesten yter bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand i forbindelse med dødsfall av norske borgere i utlandet, skriver Sehl.

Kilimanjaro er med sine 5895 meter Afrikas høyeste fjell og ligger i Tanzania.

Fjellet tiltrekker seg årlig mange turister. For å nå toppen finnes det flere ruter som kan gås av enhver person med normal fysikk og det kreves heller ingen erfaring med fjellklatring.

Hvert år forsøker 35.000 mennesker å ta seg til Afrikas høyeste punkt. Rundt 85 prosent når toppen. Turen tar mellom fire og åtte dager.

I fjor døde tre personer på Kilimanjaro.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer