Norsk mann pågrepet i Spania

En norsk mann i 50-årene fra Sogn og Fjordane som var med en gruppe ungdommer på russetur til Mallorca, er pågrepet av spansk politi.

Det er ikke klart hvorfor mannen er pågrepet, melder NRK, men kanalen omtaler bakgrunnen til pågripelsen som «en alvorlig hendelse».

Utenriksdepartementet bekrefter pågripelsen som skjedde torsdag, men vil ikke gå inn på årsaken til at mannen sitter fengslet.

Operasjonssentralen i Vest politidistrikt har ikke hørt om saken ennå, men regionlensmannen i området der russen er fra, er informert om pågripelsen. Men heller ikke han vil si noe om bakgrunnen.

To russekull fra videregående skoler i fylket var med på russeturen til Mallorca, der mannen var med som ledsager. Gruppa kom hjem lørdag, men da var den pågrepne mannen ikke med i flyet.

RUSS 2019: Det var vill festing og topp stemning når Dagbladet fulgte neste års russ på Kos. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Les om ville fester, slåsskamper og sex her: https://www.dagbladet.no/nyheter/vi-drikker-alt-vi-kommer-over/69915148 Vis mer